Skriv ut denna sida

BoIS föll tungt i slutminuten

2014-01-10 - 23:20

Uppsala BoIS låg målmässigt efter GoIF Kåre under hela matchen men fick kontakt med en sen kvittering. Gästerna kunde dock avgöra matchen med två minuter kvar.

 

Uppsala BoIS och GoIF Kåre möttes på fredagskvällen i bandyettan och efter en jämn inledning av matchen kunde Kåre ta ledningen med 0-1 i den 27:e minuten. Stefan Persson i GoIF kunde dock omgående kvittera till 1-1 men GoIF hamnade i nytt underläge, Kåre gick fram till 1-3.

 

Det blev en tillställning där hemmalaget hela tiden får jaga ur underläge. Man har dock hela tiden kontakt, innan halvleken är slut kan Axel Purwin sätta 2-3.

 

I den andra halvleken kan gästerna återigen skaffa sig ett tvåmålsöverläge då Kristoffer Gustafsson sätter 2-4 efter en hörna. GoIF reducerar till 3-4 och så där håller det på och med tio minuter kvar av matchen lyckas GoIF kvittera till 5-5 och det ser ut som att matchen skall sluta oavgjort men det är inte GoIFs dag.

 

Med två minuter kvar av ordinarie tid kan Filip Carlsten sätta segerbollen 5-6 i mål.

 

Uppsala GoIF - GoIF Kåre 5-6 (2-3)

Uppsalas mål: Stefan Persson 2, Erik Thörnkvist 2, Axel Purwin.

Publik: 22

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.

Allsvenskan: UNIK förlorade båda de allsvenska matcherna som spelades hemma i Relitahallen i helgen. På lördagen föll man mot Frillesås med 4-6 och söndagen mot Åby/Tjureda med 4-6.

Elitserien: Edsbyn visade med tydlighet hur mycket det skiljer mellan deras förstaplats i Elitserien och den tolfte platsen som Sirius har. Gästerna körde över Sirius och vann med förkrossande 0-13.

Allsvenskan: Det går fortsatt tungt för UNIK i bandyallsvenskan, nyligen förlorade man mot tabelljumbon Gustavsberg och på onsdagen föll man även mot Nitro/Nora.