Skriv ut denna sida

BoIS föll tungt i slutminuten

2014-01-10 - 23:20

Uppsala BoIS låg målmässigt efter GoIF Kåre under hela matchen men fick kontakt med en sen kvittering. Gästerna kunde dock avgöra matchen med två minuter kvar.

Uppsala BoIS och GoIF Kåre möttes på fredagskvällen i bandyettan och efter en jämn inledning av matchen kunde Kåre ta ledningen med 0-1 i den 27:e minuten. Stefan Persson i GoIF kunde dock omgående kvittera till 1-1 men GoIF hamnade i nytt underläge, Kåre gick fram till 1-3.

Det blev en tillställning där hemmalaget hela tiden får jaga ur underläge. Man har dock hela tiden kontakt, innan halvleken är slut kan Axel Purwin sätta 2-3.

I den andra halvleken kan gästerna återigen skaffa sig ett tvåmålsöverläge då Kristoffer Gustafsson sätter 2-4 efter en hörna. GoIF reducerar till 3-4 och så där håller det på och med tio minuter kvar av matchen lyckas GoIF kvittera till 5-5 och det ser ut som att matchen skall sluta oavgjort men det är inte GoIFs dag.

Med två minuter kvar av ordinarie tid kan Filip Carlsten sätta segerbollen 5-6 i mål.

Uppsala GoIF - GoIF Kåre 5-6 (2-3)

Uppsalas mål: Stefan Persson 2, Erik Thörnkvist 2, Axel Purwin.

Publik: 22

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.