Skriv ut denna sida
Sandvikens Christoffer Edlund gjorde 9 mål på Sirius. (Foto: Peter Bohlin) Sandvikens Christoffer Edlund gjorde 9 mål på Sirius. (Foto: Peter Bohlin)

Edlund sänkte Sirius med nio mål

2014-01-02 - 23:09

Sirius gjorde en mycket bra första halvlek på Studenternas. Men man kunde inte få stopp på gästernas Christoffer Edlund som gjorde 9 (!) mål när Sandviken vann.

 

Båda lagen följdes åt i den första halvleken, Sirius tog ledningen efter straff av Pierre Roos i den tredje minuten men med två snabba mål på en minut vänder Sandviken till 1-2. Sirius Joel Wigren kvitterar dock till 2-2 och sedan kan Sirius sätta sin andra straff och återta ledningen.

 

Hittar vägar in i Sandvikens försvar

Så långt hittar Sirius vägar in i Sandvikens försvar och man anar att det kanske är en skräll på gång. Men för att vinna mot Sandviken måste man få stopp på skyttekungen Christoffer Edlund som gjorde åtta mål senast mot Kalix. Efter första halvleken står det 4-4, samtliga Sandvikens mål gjorda av Edlund.

 

I andra halvleken stänger Sandviken Sirius åkvägar mer effektivt, men man hittar in fast då saknas effektiviteten. Sandviken tar över allt mer och Edlund har en egen show i matchen och sätter totalt 9 mål.

 

Klar förlust till slut

Det blir en klar förlust till slut med 5-11 och får man inte stopp på Sandvikens skyttekung så vinner man inte mot SM-favoriten. Trots den stora förlusten så gör Sirius en fullt godkänd första halvlek men ger bort lite för stora ytor i den andra.

 

På söndag är det match mot Bollnäs borta, en match där man har poängchans om man spelar som i första halvleken i dagens match.

 

Sirius - Sandviken 5-11 (4-4)

Sirius mål: Pierre Roos 2 (båda på straff), Joel Wigren, Klas Nordström, Ilja Grachev.

Publik: 415

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.