Skriv ut denna sida
Kan Sirius ta poäng igen mot Hammarby? (Foto: Peter Bohlin) Kan Sirius ta poäng igen mot Hammarby? (Foto: Peter Bohlin)

Annandagsbandy enligt traditioner

2013-12-25 - 15:21

Annandagsbandy är en tradition lika självklar som Kalle på julafton, i år kan dock Uppsalapubliken inte se Elitseriebandy men väl en Allsvensk match på hemmaplan.

 

Förr i tiden var det bara Bandyn som hade sina matcher förlagda på annandagen, till förtret för Svenska kyrkan som var negativa till detta. Numera har flera andra sporter också förlagt sina seriematcher till denna julhelg.

 

Sirius till Zinkensdamm

I morgon torsdag spelar Sirius bortamatch mot publiklaget Hammarby på Zinkensdamm. Det kommer att bli en tuff uppgift för Uppsalalaget som endast har en seger så här långt, Hammarby ligger tvåa i tabellen med samma poäng 23, som ettan Sandviken men med sämre målskillnad.

 

När lagen möttes i början av serien slutade matchen oavgjort 3-3.

 

Allsvensk bandy i Uppsala

Vill man se annandagsbandy så finns chansen att se Uppsalas nästbästa bandylag UNIK möta överraskningslaget, seriesuveränen Tillberga.

 

Tillberga har kört över allt motstånd i den norra allsvenskan och har nio segrar på lika många matcher och målskillnaden 76-21. UNIK behöver inte direkt skämmas för sin prestation i serien heller, man ligger för närvarande på tredje plats i tabellen med sex segrar och en oavgjord.

 

Matchen spelas klockan 13.15 i Relitahallen Uppsala.

 

Annandagsderby i ettan

Vill man uppleva ett äkta bandyderby på annandagen kan man välja att se matchen mellan Uppsala BoIS och WT Bandy. Ett mittenmöte i division 1 östra där Uppsala ligger på femte plats med 8 poäng och WT Bandy sexa med 6 poäng.

 

Båda lagen inledde seriespelet med tre raka segrar men sedan har det gått lite knackigt, Uppsala kommer från en seger mot GoIF Kåre med 3-6 medans WT kommer från en förlust mot AIK med 5-10.

 

Matchen spelas i Relitahallen med start klockan 16.00.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.

Kval Allsvenskan: Med mindre än en minut kvar av kvalmatchen mot AIK gjorde Erik Vikholm 4-3 och gav därmed Unik en smakstart på kvalserien.