Skriv ut denna sida
Sirius och Ljusdal delade på poängen. (Foto: Peter Bohlin) Sirius och Ljusdal delade på poängen. (Foto: Peter Bohlin)

Oavgjort i Elitseriens bottenmöte

2013-12-18 - 23:32

Både Sirius och Ljusdal var i stort behov av en seger i onsdagens bottenmöte, slutresultatet skrevs dock till 2-2.

Det var två lag som spelade avvaktande och matchens betydelse gick inte att ta miste på. Ljusdal tar ledningen redan i den fjärde minuten genom Kalle Mårtensson. Sirius kan dock kvittera till 1-1 efter en hörna slagen av Pierre Roos till Klas Nordström och resultatet stod sig i en för övrigt händelsefattig halvlek.

Stillastående

Båda lagen släppte inte till mycket bakåt och vägde anfallsförsöken mycket noga, inget av lagen ville öppna upp för kontringar och det blev ganska stillastående.

När Sirius tilldöms en straff i andra halvlekens 12:e minut stänker Pierre Roos upp den skoningslöst i nättaket och ger hemmalaget 2-1. Det går dock bara fem minuter innan det är kvitterat, Daniel Rexin spelas fram av Tobias Björklund och 2-2 skall också komma att bli matchens sista mål.

Nära avgörande i slutminuten

Sirius var annars det lag som vaskade fram bäst chanser att ta ledningen, framför allt var det mycket nära i slutminuten på ett frislag som friställde Ted Wiklund som sånär kunde styra in 3-2 på bortre stolpen.

Sirius ligger kvar på Elitseriens sista plats på samma poäng som Ljusdal men med sämre målskillnad, man hade både behövt och förtjänat en seger i dagens match.

Sirius - Ljusdal 2-2 (1-1)

Sirius mål: Pierre Roos (straff), Klas Nordström.

Publik: 719

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.