Skriv ut denna sida
UNIK tog sin tredje seger i Allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) UNIK tog sin tredje seger i Allsvenskan. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Blucher tremålsskytt vid UNIK-seger

2013-12-01 - 00:25

UNIK tog sin tredje seger i den norra bandyallsvenskan när man tog emot Örebro i Relitahallen.

Örebro hade precis som UNIK två segrar med sig inför lördagens möte och huserar i den haltande tabellens mittenskikt. UNIK tar ledningen i matchen redan efter två minuters spel genom Erik Vikholm.

Följs åt målmässigt

Båda lagen kommer att följas åt i målprotokollet fram till den 71:a minuten då Marc Kjellqvist sätter 4-3 på egen hand. Med två minuter kvar av ordinarie tid utökar Jakob Blucher till 5-3 med sitt tredje mål för dagen.

Det blir lite spänning ända till slutet, Örebro reducerar nämligen till 5-4 med endast en halv minut kvar av ordinarie tid. Domaren hade dock lagt till två minuter och det faller ytterligare ett mål i matchen. UNIKs Axel Hellberg fastställer slutresultatet till 6-4 i den första förlängningsminuten.

Noterbart från matchen är att Örebro gör ett mål på straff, samt vinner hörnorna med 3-13, ingen av hörnorna resulterar dock i något mål.

UNIK - Örebro 6-4 (3-2)

Målen UNIK: Jakob Blucher 3, Erik Vikholm, Axel Hellberg, Marc Kjellqvist.

Publik: 80

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Slutspel: Sirius fick bästa tänkbara start i SM-slutspelets åttondelsfinal när man besegrade Broberg/Söderhamn med klara 8-2, bakom siffrorna döljer sig två tremålsskyttar i Samuel Heeger och Ted Bergström.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Villa Lidköping på över tio år. Redan efter 17 minuters spel i fredagkvällens möte ledde gästerna med 3-0 och Sirius hade inte haft ett enda skott på mål.

Elitserien: Sirius besegrade Vetlanda i lördagens "streckmatch" med förkrossande 6-0 i kampen om slutspel, stor matchvinnare blev målvakten Anton Andersson som räddade 13 skott på mål.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.