Skriv ut denna sida
Sirius Alexander Mayborn gör 1-0 (Foto: Peter Bohlin) Sirius Alexander Mayborn gör 1-0 (Foto: Peter Bohlin)

Uddamålsförlust mot Edsbyn

2012-12-28 - 23:20

Sirius fick en mycket bra start på elitseriematchen mot Edsbyn med 1-0 i den fjortonde minuten genom Alexander Mayborn, Edsbyn kunde dock kvittera och vända på matchen som man till slut vann med 4-5 inför 687 åskådare på Studenternas.
Sirius startade mötet mot Edsbyn bra med fart på rören och man skapade inledningsvis en del chanser vilket resulterade i ett snyggt mål av Mayborn i den fjortonde minuten. Han frispelades av Lars Fall och kunde enkelt runda målvakten och lägga in ledningsmålet. Sekunderna tidigare hade Ilja Grachev dribblats sig igenom hela Edsbynsförsvaret och satte ett stenhårt skott i ribban. Ledningen med 1-0 var således välförtjänt, Edsbyn kan dock komma tillbaka och kvitterar till 1-1 i den nittonde minuten.

Efter kvitteringen tar Edsbyn över tillställningen totalt och den närmaste tiominutersperioden får knappt Sirius låna bollen, man går också fram till 1-2 två minuter efter kvitteringen. Trots det totala spelövertag som råder för Edsbyn så skapar man inte några direkta farligheter, det blir mest spel över mittfältet och i sidled. Gästerna utökar till 1-3 efter en minuts övertid på halvleken.


Tidigt mål av Nordström

I andra halvleken kan Sirius reducera till 2-3 i halvlekens första minut, det är Klas Nordström som klipper till från vänsterkanten och laget får precis den starten som man behöver. Det skall dock visa sig att Edsbyn är det mest effektiva laget på Studenternas denna afton, först utökar man till 2-4 efter 55 minuters spel och ytterligare fem minuter senare till 2-5. Här tror nog de flesta att matchen kan vara avgjord men Sirius får en chans till kontakt när man tilldöms en straff i den 68:e minuten, en straff som målvakten Henrik Karlström i Edsbyn räddar.


Nära kvittering på övertid

Fyra minuter efter straffräddningen får man kontakt då Ilja Grachev sätter 3-5, Edsbyn spelar för att knyta ihop säcken och skapar förvisso en del chanser. Med en minut kvar av ordinarie tid sätter Sirius 4-5 och återigen är det Klas Nordström som är framme och trycker in bollen i en trång situation framför Edsbyns mål. Sirius trycker på för en kvittering och en viss kalabalik uppstår i gästernas försvar som dock håller undan till seger med 4-5 (1-3).

 

Målen Sirius: Klas Nordström 2, Alexander Mayborn, Ilja Grachev.

Publik: 687

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Elitserien: Sirius Bandy föll med 4-5 mot Sandviken i fredagens elitseriepremiär, matchen avgjordes med tio minuter kvar av andra halvleken på straff för gästerna.

SM-finalen: Det blir ingen ny publikfest när bandyns SM-finaler ska avgöras i Uppsala. Det står klart sedan beslut tagits att man skall spela finalerna utan publik.

Kval: Sirius bandys avgörande match i kvalet till Elitserien på söndag flyttas från Studenternas IP och spelas enligt regeringsdirektiv med begränsat antal åskådare.

Elitserien: Vinst eller oavgjort hade räck för fortsatt spel i Elitserien nästa säsong, men Sirius var chanslösa mot Vänersborg som vann säkert med 4-1.

Elitserien: Sirius har inte besegrat Edsbyn i Elitserien sedan februari 2010, på söndagen såg uppsalalaget ut att gå mot en ny förlust men lyckades vända ett tvåmålsunderläge till oavgjort 2-2.

Elitserien: Sirius är sedan tidigare helt klara för nytt kontrakt i Elitserien kommande säsong och jagar nu en slutspelsplats. På söndagen blev det dock förlust mot Vetlanda.

Elitserien: Sirius stod för säsongens bästa insats när man mötte Hammarby hemma på Studenternas under torsdagen. Men ledningen med 3-1 förbyttes till en förlust med 3-5 där gästerna gjorde tre mål i slutskedet.

Elitserien: Sirius Bandy tog en viktig seger mot stockholmslaget Tellus med 5-4 i årets premiär, stor matchvinnare blev Simon Karlsson med två mål.

Allsvenskan kval: UNIK hade chansen att hålla sig kvar i Allsvenskan om man hade tagit minst en poäng mot AIK i söndagens sista kvalomgång. Man var dock chanslösa mot Solnalaget som ledde vann med 5-1.

Kvalserien: Unik förlorade söndagens möte i den allsvenska kvalserien mot Rättvik med 3-5, efter två raka segrar noterade man därmed sin första förlust i kvalserien.