Skriv ut denna sida
Innebandyprofilen och tidigare Uppsalaspelaren Amanda Delgado-Johansson skänker utrustning till insamlingen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Innebandyprofilen och tidigare Uppsalaspelaren Amanda Delgado-Johansson skänker utrustning till insamlingen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Insamlingen till Uppsalas fritidsbank påbörjas

2017-08-09 - 08:41

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

 

Med start den 10 augusti fram till den 20 augusti kan alla som har något att skänka lämna det till Fritidsbankens insamlingsställe i Gränbystaden. Inlämningen är öppen mellan 15-19 på vardagar och 11-15 på helger.

– Jag hoppas att många tar chansen att dela med sig av sådant som de själva inte längre använder så att de kan bli till glädje för fler. Det ligger i tiden att återanvända saker och det är bra både för ekonomin och miljön, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

 

Den första Fritidsbanken startade 2013 och sedan dess har det bildats fritidsbanker på en rad orter i Sverige. För att få använda begreppet "Fritidsbank" måste tre kriterier vara uppfyllda; alla får låna, allt är gratis och verksamheten ska ha fokus på miljö.

– Vi har redan fått gåvor från bland andra kända innebandyprofilen Amanda Delgado Johansson, som har skänkt fyra av sina klubbor och tre par skor till fritidsbanken, berättar Björn Hultén, projektledare vid Upplands Idrottsförbund.

 

Det som lånas ut ska inte ha någon synlig märkning eftersom vi vill undvika att någon drar sig för att låna av rädsla för att känna sig utpekad som någon som inte har råd med egna saker.

 

Källa: Pressmeddelande

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.

Landstinget i Uppsala län inleder nästa vecka medborgarsamtal tillsammans med UL om förbättringar i stadsbussnätet från 2017.