Skriv ut denna sida
SD håller torgmöte om kriminalpolitik efter oroligheterna som varit i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) SD håller torgmöte om kriminalpolitik efter oroligheterna som varit i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

SD håller torgmöte efter oroligheter i Uppsala

2016-04-25 - 01:14

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

 

Nu på torsdag kommer Sverigedemokraterna (SD) att hålla torgmöte i centrala Uppsala, enligt ett pressmeddelande från SD kommer mötet att handla om partiets kriminalpolitik och riksdagsledamoten Kent Ekeroth som är SD:s rättspolitiske talesperson kommer att hålla i mötet.

 

Upprinnelsen till att man valt att hålla detta möte anges vara "efter en rad fall av stenkastning, bilbränder och skottlossning i framför allt stadsdelen Gottsunda men även andra delar av Uppsala" vill man nu presentera sin kriminalpolitik samt "hur SD vill skapa ett tryggt Uppsala och Sverige".

 

I en debattartikel från SD som nyligen publicerades i UNT med rubriken "Ta av silkesvantarna" skriver man bland annat att:
"Ingen ska behöva ta bussen och vara nervös över att till exempel få glassplitter över sig. Inte heller ska någon behöva få sin bil uppeldad. Räddningstjänsten ska kunna släcka bränder utan att riskera att utsättas för attacker. Polisen ska kunna lagföra brottslingar utan att det utlöser kravalliknande situationer".

 

Enligt debattartikeln anser man inom SD att "i Uppsala kommun måste politiker och tjänstemän ta av silkesvantarna för att stävja den eskalerade brottsligheten på allvar" för att kunna återupprätta tryggheten för vanligt folk.

 

Torgmötet kommer att hållas på Stora Torget klockan 17:00 nu på torsdag den 28 april och förutom riksdagsledamoten Kent Ekeroth kommer Simon Alm, gruppledare i Uppsala kommunfullmäktige samt riksdagsledamoten Pavel Gamov att deltaga.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.

Landstinget i Uppsala län inleder nästa vecka medborgarsamtal tillsammans med UL om förbättringar i stadsbussnätet från 2017.