Skriv ut denna sida
Uppsalas kommunalråd Ebba Busch Thor (KD) kandiderar till partiledarposten efter avgående Göran Hägglund. (Foto: Magnus Malm) Uppsalas kommunalråd Ebba Busch Thor (KD) kandiderar till partiledarposten efter avgående Göran Hägglund. (Foto: Magnus Malm)

Busch Thor kandiderar som partiledare

2015-02-13 - 07:35

Nu har Ebba Busch Thor bestämt sig - ställer upp och kandiderar till partiledarposten för Kristdemokraterna efter avgående Göran Hägglund.

 

Uppsalas kommunalråd Ebba Busch Thor har under en tid varit en het kandidat att ta över efter avgående partiordförande Göran Hägglund. Hon har dock dröjt med att meddela sin kandidatur men har nu bestämt sig.

 

Busch Thor blir därmed huvudutmanare till partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson som sedan tidigare meddelat valberedningen att hon kandiderar. Tidigare har även Lars Adaktusson varit aktuell men meddelade förra veckan att han inte kandiderar.

 

Det finns dock många kandidater som är nominerade, som exempel kan nämnas distriktet i Kronobergs län som har nominerat sex kandidater. Det ser dock ut som att det till slut kommer att stå mellan Busch Thor och Ankarberg Johansson enligt politiska bedömare, de är i alla fall de starkaste kandidaterna, hittills.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samtidigt som miljöaktivisten Greta Thunberg talade i Kungsträdgården i Stockholm hade ett 20-tal ungdomar samlats på Forumtorget i Uppsala under fredagen för att minifestera miljökampen.

Från måndagen den 20 augusti kommer distriktssköterskemottagningen i Morgongåva att återuppta sin verksamhet efter en längre tids stängning.

På grund av det stora intresset för det allsvenska fotbollslaget Dalkurds flytt till Uppsala bjuder nu Uppsala Kommun in till ett uppföljningsmöte på måndag.

I juni fattade idrotts- och fritidsnämnden beslut om att starta en Fritidsbank tillsammans med Upplands idrottsförbund och Region Uppsala. Tanken med banken är att alla kan låna idrotts- och fritidsutrustning gratis. Insamlingen pågår 10-20 augusti i Gränbystaden.

Det gick lugnt till på Sverigedemokraternas torgmöte när man talade om sin kriminalpolitik och ett allt hårdare klimat i Uppsala med bilbränder, stenkastning och andra oroligheter under senare tid.

På torsdag den 28 april kommer Sverigedemokraterna att hålla torgmöte i Uppsala med anledning av de tidigare händelserna med stenkastning, bränder och skottlossning i Uppsala.

Gatu- och samhällsmiljönämnden kommer besluta att tjänstemän vid enheten för särskild kollektivtrafik ska få genomföra kvalitetsgranskningsresor med färdtjänst i samband med tjänstresor. Syftet är att få bättre kunskap om hur resorna fungerar och bidra till kvalitetssäkring av resor med särskild kollektivtrafik, färdtjänst.

Akademiska sjukhuset väntas att göra ett underskott på 200 miljoner kronor för 2015, detta rapporterar produktionsstyrelsen efter sitt möte på på tisdagen.

Förslaget till bygge av nya sportarenor i Uppsala presenterades vid en pressträff idag. Det innebär en årlig kostnad på 40 miljoner kronor och en sammantagen kostnad på 560 miljoner.

Landstinget bromsar delar av projektet att uppföra en ny vårdbyggnad på Akademiska sjukhuset under två månader. Det beslutade landstingsstyrelsen under tisdagen.