Skriv ut denna sida
Simon Bohman och Martin Appelgren försvarade sin titel från förra året. (Foto: Peter Bohlin) Simon Bohman och Martin Appelgren försvarade sin titel från förra året. (Foto: Peter Bohlin)

Favoritsegrar på Vaksalatorg i beachpremiären

2017-06-12 - 00:30

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.

 

I damfinalen kunde inte fjolårssegrarna Sofia Öberg/Tora Hansson upprepa vinsten, utan fick efter tre set ge sig mot förstaseedade Tadva Yoken/Sigrid Simonsson.

- Det här var den bästa tourmatch jag någonsin spelat, sa Tadva Yoken som hade sin egen fanclub från Södertälje på plats.

 

IMG 3811

Tadva Yoken och Sigrid Simonsson vann damfinalen. (Foto: Peter Bohlin)

 

I herrfinalen kunde Simon Bohman/Martin Appelgren försvara fjolårstiteln efter tre set mot Linus Tholse/Jakob Molin. De var emellertid nära att försvinna redan i semifinalen där de hade matchboll emot sig.

 

Fyrisbeachspelarna försvann under lördagen och fick inte spela söndagens semifinaler. Bäst lyckade Markus Palm, i par med Jakob Johansson, och Matilda Skagerberg, i par med Sofia Wahlén, som blev femma. För Lawrence Montas/Kjell Ruth blev det två raka förluster och en sjundeplats.

 

IMG 3841

Publikfest på Vaksalatorg när Swedish Beachtour avgjordes. (Foto: Peter Bohlin)

 

Resultat, Swedish Beach Tour Uppsala

 

Herrar, semifinal

Simon Bohman/Martin Appelgren - Björn Berg/Alexander Herrmann 2-1 (19-21,22-20,15-12)

Linus Tholse/Jakob Molin - Viktor Jonsson/Mattias Magnusson 2-0 (21-18, 21-14)

 

Final

Simon Bohman/Martin Appelgren - Linus Tholse/Jakob Molin 2-1 (21-15,20-22, 15-10)

 

Damer, semifinal

Sofia Ögren/Tora Hansson – Johannah Rohkämper/Jesica Karlsson 2-0 (21-18,21-18)

Tadva Yoken/Sigrid Simonsson – Annelie Rininsland/Anna Rydenberg 2-0 (21-13,21-19)

 

Final

Tadva Yoken/Sigrid Simonsson - Sofia Ögren/Tora Hansson 2-1 (15-21,21-13,15-12)

 

Text: Pressmeddelande

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Corona: Den senaste veckan har 560 nya fall av Covid-19 bekräftats i Uppsala län, det är ungefär samma nivå som under den föregående veckan. Flest nya fall i länet just nu finns i Östhammar.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.