Skriv ut denna sida
Intresset för Riksmäklarens nyproduktionsprojekt i Uppsala var stort. (Foto: Pressbild, Riksmäklaren) Intresset för Riksmäklarens nyproduktionsprojekt i Uppsala var stort. (Foto: Pressbild, Riksmäklaren)

Stort intresse för nyproduktionsprojekt i Uppsala

2015-06-11 - 14:51

Säljstarten av Brf Huvudkontoret i Uppsala drog en stor mängd spekulanter till UKK på onsdagen.

 

Över 600 besökare var på plats för att höra Riksmäklaren presentera det nya, spännande projektet.

– Det här är verkligen ett bostadshus utöver det vanliga, berättar Riksmäklarens VD Ulrika Lööf.

 

Det som gör projektet unikt är, förutom det optimala läget, den höga boendestandarden och inte minst den fantastiska utsikten från den stora gemensamma takterrassen.

 

De 90 lägenheterna byggs på Väderkvarnsgatan, i ett kvarter med en utpräglad 30-talsprofil. Arkitekten Love Arbén har hämtat inspiration från ursprungsfastigheten, som tidigare var Hakonbolagets huvudkontor.

 

Lägenheterna andas tidlöshet, modern elegans och hög boendestandard, skriver Riksmäklaren i ett pressmeddelande.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.