Skriv ut denna sida
Folktandvården i Uppsala slopar kallelse via brev. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Folktandvården i Uppsala slopar kallelse via brev. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Folktandvården i Uppsala slopar kallelse via brev

2015-05-05 - 07:20

Folktandvården i Uppsala län blir först ut i Folktandvårdssverige med att slopa kallelse via brev och ersätter det med sms-kallelse.

 

Privattandläkare i landet har haft sms-kallelse som standard i många år, men nu hakar även Folktandvården i Uppsala läns landsting på och blir först ut i landet. Anledningen till att man inför sms-kallelse är enligt kommunikationschefen Katja Öberg Lundgren att det blir "lättare att direkt kunna planera in tandvård i sin vardag".

 

Folktandvården har i flera år skickat en påminnelse via sms dagen innan bokat besök. Framöver får kunder som lämnat sitt mobilnummer även själva kallelsen via sms. Det innebär en miljöbesparing på hundratusentals brev per år. Men främst är det en ökad service, skriver Landstinget i Uppsala län i ett pressmeddelande.

 

- Det ska vara enkelt att komma ihåg inbokade möten. Om tiden inte passar kan du via mobilt bank-ID direkt gå in och ändra sin tid eller ringa oss, säger kommunikationschef Katja Öberg Lundgren.

 

Sms-kallelse skickas enbart ut till dem som har anmält sitt nummer och idag får påminnelse via sms. Folktandvården ser om sms:et gått fram och om det inte är öppnat inom tre dagar skickas en kallelse via brev istället.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.