Skriv ut denna sida
Nu kan patienter kommentera sina journaler på nätet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Nu kan patienter kommentera sina journaler på nätet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Nu kan patienter kommentera sina journaler på nätet

2015-03-26 - 06:11

Från och med i går onsdag kan patienter via landstingets e-tjänst kommentera vad som står i deras journaler i något som heter "Patientens notering"

 

Uppsala läns landstings produktionsstyrelse beslutade i december 2014 att det skulle bli lättare för patienter att kommentera vad som står i deras journaler via en e-hälsotjänst.

 

I går onsdag öppnades e-halsotjänsten "Patientens noteringar" där man som patient alltså kan göra egna noteringar, men tjänsten möjliggör även en rad andra självservicetjänster såsom att kunna skicka och ta emot meddelanden från vården. Man kan även boka tider, lista sig, följa remisser, avge hälsodeklarationer och ta del av journalloggar.

 

Uppsala läns landsting var först med att göra det möjligt för patienter att ta del av sina journaler via nätet och sedan starten för två år sedan har över 80 000 personer använt möjligheten skriver Uppsala läns landsting på sin hemsida.

 

Att nu kunna kommentera sina journaler är en tilläggstjänst men vårdepersonalen är enligt villkoren inte skyldiga att leta reda på eventuella kommentarer uppger Uppsala läns landsting.

 

För att kunna ta del av sin journal loggar man in i e-tjänsten "Mina vårdkontakter".

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Corona: Den senaste veckan har 560 nya fall av Covid-19 bekräftats i Uppsala län, det är ungefär samma nivå som under den föregående veckan. Flest nya fall i länet just nu finns i Östhammar.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.