Skriv ut denna sida
Producenten Pernilla Månsson Colt, experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg ser fram emot nya inspelningar för Antikrundan 2015. (Foto: Carl-Johan Söder/SVT) Producenten Pernilla Månsson Colt, experten Knut Knutson och programledaren Anne Lundberg ser fram emot nya inspelningar för Antikrundan 2015. (Foto: Carl-Johan Söder/SVT)

Antikrundan kommer till Uppsala

2015-03-26 - 03:47

Uppsala blir en av de sex orterna som får besök av Anne Lundberg och landets främsta antikexperter när det folkkära programmet Antikrundan turnérar i Sverige.

 

- Vi är oerhört glada att få besöka Uppsala! Staden har ett stort intresse för kultur och historia så vi hoppas på många besökare och fina föremål. Dessutom spelar vi in alldeles intill Vaksala Torg där den välkända loppisen pågår varje lördag. Vi får väl se om det ger några roliga effekter på programmet, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet Antikrundan sedan 2008.

 

Platsen blir Uppsala Konsert & Kongress och programmet kommer att spelas in lördagen den 22 augusti. Senast SVTs omåttligt populära TV-program besökte Uppsala var 2001.

- Det är jättekul att ett så omtyckt program som Antikrundan har valt Uppsala som en av inspelningsorterna i turnén. Vi tror att programmet kommer visa staden ur ett perspektiv som går helt i linje med vår destinationsstrategi och bilden vi vill förmedla. Och tänk vad spännande det skulle vara om det dyker upp några riktigt intressanta och värdefulla föremål från Uppland, säger Stefan Pettersson, marknadschef på Destination Uppsala.

 

Av de sex orter som man besöker är Uppsala först ut den 22 augusti. Sedan fortsätter resan till Järvsö, Västerås, Lidköping, Varberg och avslutas i Simrishamn den 3 september.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.