Skriv ut denna sida
Åhlénsfasaden säljs nu i delar till uppsalaborna. (Foto: Morgan Jansson) Åhlénsfasaden säljs nu i delar till uppsalaborna. (Foto: Morgan Jansson)

Åhlénsfasaden till salu till förmån för barncancerfonden

2015-03-09 - 21:46

Byggföretaget Arcona som fått i uppdrag att riva Åhlénsfasaden mitt i centrala Uppsala säljer nu delar av fasaden till förmån för Barncancerfonden.

 

I dagarna startade rivningen av den omtalade tårtfasaden på Åhlénshuset, en gång i tiden utsett till Sveriges fulaste byggnad. Fasaden ska bytas ut mot en mer modern och tidsenlig typ av spegelfasad och byggföretaget Arcona säljer nu bitar av den tidigare fasaden.

 

5D3 5478-copy-2

Åhlénsfasaden säljs i bitar till förmån för Barncncerfonden. (Foto: Morgan Jansson)

 

Måndagen den 16 mars klockan 14:00 på Forumtorget kan uppsalaborna köpa en bit om cirka 20-30 cm av den klassiska byggfasaden. Bitarna kommer att kosta 50 kr styck och hela förtjänsten kommer gå oavkortat till Barncancerfonden skriver Arcona i ett pressmeddelande.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.