Skriv ut denna sida
arla presenterar godaste semlan enligt egen undersökning. (Foto: Pressbild) arla presenterar godaste semlan enligt egen undersökning. (Foto: Pressbild)

Här finns Uppsalas godaste semla

2015-02-17 - 08:11

5 miljoner. Så många semlor förväntas svenskarna äta under dagens fettisdagsfirande. Semlor är hetare än någonsin och för fjärde året i rad har svenska folket kunnat betygsätta sin stads semlor via Arlas sajt Stans bästa semla.

 

Över 9 000 röster har kommit in på sajten vilket skapar landets i särklass största semmeljury. Rösterna är nu räknade och här presenteras resultatet. I hela svenska folkets semmeltest, Arlas digitala kampanj Stans bästa semla, deltar cirka 2 760 konditorier fördelade över landet.

 

På sajten finns möjlighet att sätta betyg på favoritsemlorna och man kan dessutom tävla om semlor genom att skriva en vinnande motivering. Resultatet av omröstningen samlas i stadsindelade topplistor över de konditorier som har de bästa semlorna i respektive stad. 

 

I Uppsala toppas listan av Konditori Trianon, före GK Bageriet och Bageri Brantingstorg.

 

– Intresset för semlor har aldrig varit större. Det märks av både på konditorierna ute i landet och på vår sajt Stans bästa semla. Det har varit ett stort engagemang bland besökarna på sajten, säger Gunilla Blomqvist, marknadschef Foodservice, Arla Foods.

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.