Skriv ut denna sida
Lena Åberg Frisk blir ny vd på Uppsala Konsert & Kongress. (Foto: Morgan Jansson) Lena Åberg Frisk blir ny vd på Uppsala Konsert & Kongress. (Foto: Morgan Jansson)

Åberg Frisk blir UKKs nya vd

2015-02-11 - 15:51

Efter ett år med tillförordnade vd:n Linda Bovin är det nu klart att Lena Åberg Frisk blir Uppsala Konsert & Kongress nya vd.

 

Turerna kring vd-frågan har varit många men idag vid 15:30 offentliggjordes vem som blir Uppsala Konsert & Kongress vd, Uppsaladottern Lena Åberg Frisk heter kvinnan som tar över.

 

- Det här är fantastsiskt spännande, det är faktiskt mitt första riktiga jobb i Uppsala säger Åberg Frisk till Radio Uppland.

 

Lena Åberg Frisk är född och uppvuxen i Uppsala och är idag vd för jazzklubben Fasching i Stockholm sedan 2007. Förutom det är hon festivalgeneral för Stockholms Jazz Festival och är engagerad i förbundet Svensk Jazz där hon är styrelseledamot.

 

5D3 4988-copy-2

Lena Åberg Frisk och UKKs ordförande Lena Hartwig. (Foto: Morgan Jansson) 

 

– Vi är oerhört glada över att kunna anställa Lena Åberg Frisk som vd för bolaget. Hon är en inspirerande ledare och har det kunnande som krävs för att lyfta och utveckla verksamheten ytterligare. Lena har dessutom sina rötter här i Uppsala och delar vår kärlek till regionen, säger styrelsens ordförande Lena Hartwig på UKKs hemsida.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.