Skriv ut denna sida
Facebook ligger nere på tisdagmorgonen. Facebook ligger nere på tisdagmorgonen.

Facebook och Instagram åter i drift efter tekniska problem

2015-01-27 - 08:02

Facebook och Instagram ligger nere och användare i hela världen rapporterar främst via twitter att man inte kan logga in.

 

Senast som facebook kraschade var i augusti förra året, då låg sajten nere under en och en halv timme. Strax före klockan 08,00 i morse möttes användare som försökte logga in på facebook av texten "något gick fel" och att man jobbar med att åtgärda felet så fort man kan.

 

Cirka femton minuter senare går det inte att komma fram till felmeddelandet utan det social mediet ligger helt nere, orsaken är i nuläget okänt men vi följer händelserna och uppdaterar om det kommer fram ny information...

 

Även bilddelningssajten Instagram ligger nere.

 

UPPDATERAT:

Klockan 08,20 var återigen Facebook i drift, någon förklaring till nertiden finns inte men tidningen "Jerusalem Post" skriver

-  Facebook, Instagram back online after technical difficulties shut them down temporarily.

 

Även bilddelningssajten Instagram är åter idrift.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.