Skriv ut denna sida
Williams Flores dansar med Ida Lahti (Foto: Eva Cederholm) Williams Flores dansar med Ida Lahti (Foto: Eva Cederholm)

Latino förlänger sommaren

2014-08-20 - 21:32

Under onsdagkvällen samlas gänget som vanligt för att träna Zumba med instruktören Simon Monserrat, normalt sett är vi på dansplatsen i stadsparken idag flyttar vi dock in på Flustret.

 

Gänget brukar nyttja dansbanan i Stadsparken så idag är förutsättningarna annorlunda då de intar dansgolvet på Flustret med en scen för instruktörerna. Kön ringlar sig lång utanför och entrévärden Markus "Santiago" Forsberg ler och hälsar välkommen. 

 

Simons pass gästas idag av William Flores, en internationellt känd Zumbainstruktör, nyss hemkommen från Zumbakonventet i Orlando, Florida. 

 

Deltagare surrar med varandra innan allt kommer igång och en del har inte setts så mycket i sommar, medan andra har varit på Pachanga varje onsdag. Kamerablixtar syns då och då när vänner tar selfies. 

 

Bild sumba 1

Simon Monserrat och några av deltagarna. (Foto: Privat)

 

Svettiga och glada mestadels kvinnor ångar på i takt till latinorytmerna i 90 minuter medan de bränner kalorier. Smilbanden är utsträckta och gympaskorna klapprar mot trägolvet. De tjoar och hojtar när de tycker det passar. Gissningsvis får de träningsvärk både här och där imorgon! 

 

Det är Uppsala Danscenter, Flustret och Simon Monserrat som arrangerar kvällens evenemang som börjar med Zumba och avslutas senare under onsdagskvällen på Pachanga, den populära nattklubben med latinorytmer som har pågått hela sommaren. Med Simon som DJ sista kvällen för säsongen, så alla har laddat till max. 

 

William Flores har dolt sin jetlag mycket väl och kör på i ett ångande tempo. Han plockar upp en ung dansant tjej, Ida Lahti, på scenen. Hon blir strålande glad och ger järnet inför de svettiga deltagarna, trots att hon i vanliga fall är mer bekväm med balett och jazz. 

 

Mot slutet kör Junior Brangla, William Flores och Simon Monserrat tillsammans så det vibrerar i luften innan Simon avslutar med en mycket populär låt - Habibi. 

 

Avslutningsvis tas bilder med svettiga slutkörda deltagare och jag får chansen att pratade med några ansvariga: 

 

Charlie Lopez, Uppsala Danscenter, hur har sommaren varit på Pachanga? 

- Fantastiskt bra, fantastiskt kul och vi får hoppas att folk kommer till Danscenter under hösten och fortsätter dansa nu när de är i form.

 

Simon Monserrat ser fram emot att få snurr på musiken ikväll också. 

- Ikväll förväntar jag mig att alla går all-in. Sommarsäsongen på Pachanga har varit grymt bra med massor av folk och glad stämning. 

 

Förhoppningsvis fortsätter succén nästa sommar, så människor får tillfälle att dansa loss!

 

Eva Cederholm
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.

För fjärde året i rad har dejtingföretaget "Match" genomfört en undersökning där svenska singlar fått lista de mest dejtingvänliga cafeérna och restaurangerna i Sverige. De bästa hångelställena finns i Stockholm och Göteborg men i Uppsala finns Sveriges bästa dejtingcafé.

Ett 50-tal kallelser till patienter kan ha gått till fel mottagare på grund av ett fel hos ett företag som sköter utskicken åt "Region Uppsala". Även ett 40-tal remissbekräftelser ska ha gått till fel mottagare.

Trots hotfulla moln på himlen höll sig regnet borta under finaldagen och läktarna var fullsatta när det bjöds på dramatiska finaler på Swedish Beach Tour som avgjordes på Vaksala torg i helgen.