Skriv ut denna sida
Dag Hammarskjöldsväg vid 18-tiden. (Foto: Morgan Jansson) Dag Hammarskjöldsväg vid 18-tiden. (Foto: Morgan Jansson)

All busstrafik ställdes in

2014-03-19 - 22:28

Uppsalabuss ställde på onsdagkvällen vid 18-tiden in all busstrafik i Uppsala län, vid 22-tiden har några busslinjer dock börjat rulla igen.

 

Det var strax efter klockan 18 som Gamla Uppsalabuss beslutade att ställa in alla bussar, även en del regiontrafik ställdes in.

 

När beskedet kom befann sig Uppsalanyheters skribent i Rosendalshallen i Valsätra för att se SM-semifinalen mellan Sallén Basket och Northland, när speakern informerade om att all busstrafik var inställd var det många som inte visste hur man skulle ta sig hem.

 

2014-03-19 snökaos pb 005

Buss nr 5 kom inte loss vid en busshållplats i Vilan. (Foto: Peter Bohlin)

 

Flera incidenter har inträffat med bussar inblandade, vid Rondellen i Vilan slirade en ledbuss av vägen och riskerade att åka ner för en slänt, bussen övergavs i väntan på bärgare men stod fortfarande kvar vid 22-tiden.

 

På Vaksalagatan - Årstagatan körde en buss in i en stolpe och vid Ekolsund körde en buss med passagerare ner i diket. Flera bussar stod under kvällen helt stilla på Luthagsesplanaden - och på Dag Hammarskjölds väg i korsningen med Thunbergsvägen hade två bussar fastnat i halkan.

 

Vid 22-tiden hade några busslinjer i Uppsala åter börjat rulla,det gäller linjerna 2, 5 och 7.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.