Skriv ut denna sida
På tisdag har Uppsala Kvinnojour julkonsert i Vaksalaskolan. (Foto: Peter Bohlin) På tisdag har Uppsala Kvinnojour julkonsert i Vaksalaskolan. (Foto: Peter Bohlin)

Julkonsert för hotad kvinnojour

2013-12-16 - 09:58

I morgon tisdag genomför Uppsala kvinnojour en julkonsert till förmån för sin hotade verksamhet, platsen är Vaksalaskolans matsal.

 

Uppsala kvinnojours totala anslag har minskat och nu är jourens framtid hotad. I ett försök att rädda kvinnojourens verksamhet anordnar man nu en julkonsert.

- Som ett första steg till att försöka få in pengar till jouren så skall vi ha en julkonsert, säger Mikaela Eriksson, en av de som jobbar ideellt med verksamheten.

 

I Juletid utsätts många kvinnor och barn för våld i hemmet och kvinnojourens verksamhet är viktig, alla intäkter går oavkortat till kvinnojourens fortsatta arbete skriver man på inbjudan till konserten.

 

På konserten kommer besökarna att få njuta av traditionella och moderna julsånger som framförs med ackompanjemang, förutom det kommer bandet Oscar&Werner att spela.

 

Konserten genomförs i Vaksalaskolans matsal tisdag den 17 december klockan 19,00 - priset för konserten är 100 kr men för studenter kostar det 70 kr.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.