Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 992
Skriv ut denna sida
Rally SM finns med på Liljas lista. (Foto: Peter Bohlin) Rally SM finns med på Liljas lista. (Foto: Peter Bohlin)

Liljas lista: Vecka 40

2013-10-07 - 11:11

Hallå där! Ytterligare en vecka har gått och mycket har hänt i Uppsala och tre av de sakerna hamnar på min lista.

 

1.Bränder. Flera bränder drabbade Uppland i veckan och I Uppsala var det Gottsunda Tennishall som drabbades. Har själv mycket minnen därifrån, dels som halvmedioker tennisspelare på 90-talet men även som idrottslärare när min skolas idrottshall brunnit upp (lite ironiskt..). Hade ingen aning om att det numera mest var ett tillhåll för Boulespelare men oavsett så var det sorgligt, men inte så konstigt att det hände. Brandsäkerheten i hallen verkar ha varit noll i hallen.


2.Gitarrfestvalen. Under tio år har denna festival växt och växt mycket. Många av världens största namn inom gitarrspelandet kommer numera gladeligen till Uppsala för att spela och underhålla.


3. Rally. En lista utan sport, nej självklart inte (även om det finns folk som inte tycker att bilsport är en sport). Stor folkfest i Uppsala och Uppland under helgen och visade att Uppsalafolket gillar snabba bilar.


Så, det var allt för denna vecka, hörs igen i nästa!

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.