Skriv ut denna sida
Fyra landsting tar över ambulansdirigeringen. (Foto: Peter Bohlin, arkiv) Fyra landsting tar över ambulansdirigeringen. (Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Landstinget tar över ambulansdirigeringen

2013-10-01 - 13:07

De fyra landstingen i Sörmland, Västmanland, Uppsala Län och Region Gotland tar över Ambulansdirigeringen.

 

Ett avtal har tecknats med SOS-alarm och de fyra landstingen som löper på 1,5 år med start den 1 december 2013.

- Vi är överens och har slutit en överenskommelse med SOS Alarm kring ambulansdirigeringen med en avtalsperiod på 1,5 år. Nu säkrar vi den samhällsviktiga tjänsten för våra invånare, säger landstingsrådet Nina Lagh (M) till Landstinget i Uppsala läns webbplats.

 

Tjänsterna har direktupphandlats och kostnaden för hela avtalsperioden uppgår till 19.3 miljoner kronor för Landstinget i Uppsala län.

 

Ambulansdirigeringen för Landstinget i Uppsala län kommer att ske från Stockholm, detta för att införliva tjänsterna i SOS Alarms befintliga struktur.

 

Erbjudande har gått ut till medarbetare på Medhelp som riskerar att bli uppsagda om att möjligheter till anställning vid SOS Alarm och Landstinget i Uppsala län finns.

- Vi är naturligtvis intresserade av att rekrytera sjuksköterskor till våra verksamheter. Vi är öppna för dialog med medarbetarna hos Medhelp, säger Lennart Persson, sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset på Landstingets i Uppsala läns hemsida.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Corona: Den senaste veckan har 560 nya fall av Covid-19 bekräftats i Uppsala län, det är ungefär samma nivå som under den föregående veckan. Flest nya fall i länet just nu finns i Östhammar.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.