Skriv ut denna sida
Under lördagen startar Ride of Hope till förmån för barncancerfonden. (Foto: Pressbild) Under lördagen startar Ride of Hope till förmån för barncancerfonden. (Foto: Pressbild)

På lördag startar Ride of Hope

2013-08-02 - 15:52

I morgon går första etappen i ett av Sveriges största motionslopp på cykel. Loppet startar i Umeå i norr och Lund i söder och avslutas 100 respektive 125 mil senare i Stockholm. Målet är att samla in två miljoner kronor till kampen mot barncancer.

 

Ride of Hope är ett cykellopp med två delar, 125 mil mellan Lund och Stockholm och cirka 100 mil mellan Umeå och Stockholm, som genomförs till förmån för Barncancerfonden. Lördagen den 3 augusti går starten i Lund. I år körs Ride of Hope för första gången även från Umeå med start måndagen den 5 augusti. De längsta etapperna är på 20 mil och den kortaste, mellan Uppsala och Stockholm, är på drygt 9 mil och deltagarna kan välja att cykla en eller flera etapper. På vägen passeras alla de sex barncancercentra som finns i Sverige.

 

– Ride of Hope fortsätter att växa och vi blir alltid glatt överraskade av hur många som anmäler sig. Vi räknar med 1 500 deltagare i år. Vi är också mycket stolta över att Lidl gått in som huvudsponsor, de är med som draghjälp och ser samtidigt till att alla cyklister får den energi de behöver på vägen, säger Billy Ydefjäll, projektledare på Barncancerfonden.

 

Lidl Sverige och Barncancerfonden har slutit ett treårigt huvudsponsoravtal som bland annat innebär att Lidl bidrar med mat till alla deltagare under loppet.

 

Ride of Hope har sedan starten 2008 dragit in mer än tre miljoner kronor till Barncancerfonden. Intäkterna kommer från deltagarnas startavgifter och från cyklisternas gåvor och egna insamlingar, samt från olika sponsorer och samarbetspartners. Insamlingsmålet för årets lopp ligger på strax under två miljoner kronor.

 

För att kunna ro i land projektet får Barncancerfonden hjälp av många cykelklubbar runt om i Sverige, som sköter mycket av det praktiska kring loppet.

 

– Cykelklubbarna känner sina vägar och har kunskap och erfarenhet av att arrangera cykellopp. Utan deras hjälp kan vi inte genomföra detta, säger Billy Ydefjäll.

Det är med andra ord bäddat för nytt rekord, såväl i antal deltagare som i insamlade pengar.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.

Catarina König från Uppsala blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.

Den 18 april öppnar nya Folktandvården Stationen, en klinik för korta besök och enklare behandlingar, vid Uppsala resecentrum.