Skriv ut denna sida

Cityakuten tar över sjukvårdsupplysningen

2013-06-07 - 11:27

Från och med 1 december 2013 kommer CityAkuten att driva sjukvårdsupplysningen 1177 i Uppsala. Uppdraget löper på fyra år med möjlighet till två års förlängning.

CityAkuten, ett helägt dotterbolag till Praktikertjänst AB, kommer att ta hand om sjukvårdsrådgivningen i Uppsala län från och med december i år.


- Vi är jätteglada för förtroendet och ser positivt på att vi växer i Uppsala och intar en central position i Uppsala sjukvård, säger Christina Rosell, vd CityAkuten.


I mars 2013 öppnade CityAkuten upp en ny verksamhet i Uppsala som består av allmänläkarakut och ortopedakut, Uppsala Närvård. CityAkuten driver även RiksAkuten som ger kvalificerad rådgivning per telefon.


- Vi ser fram mot vårt ökade samarbetet med sjukvården i Uppsala och genom vårt arbetet med RiksAkuten har vi har god erfarenhet från att driva den här typen av verksamhet, säger Christina Rosell. Omsättningen av det nya avtalet "drift av sjukvårdsupplysningen 1177" beräknas bli ca 20 Mkr per år.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Torsdagen den 13 maj uppmättes den sjunde högsta temperaturen för veckan någonsin vid mätstationen Uppsala Flygplats. Även veckan som helhet var varmare än normalt.

 

Corona: Den senaste veckan har 560 nya fall av Covid-19 bekräftats i Uppsala län, det är ungefär samma nivå som under den föregående veckan. Flest nya fall i länet just nu finns i Östhammar.

I mitten av mars fick taxiföraren Anette Svensson frågan om hon kunde tänka sig att köra en av företagets coronabilar. Det var aldrig någon tvekan och sedan en månad tillbaka kör hon bara coronakunder.

Sent på lördagsnatten avvisades en person sedan denne plockat mat ur restaurangens sopor och värmt i micron.

Det första fallet av coronavirus bekräftades under torsdagkvällen av Region Uppsala. En patient vårdas nu på Akademiska sjukhuset.

I år firar barn- och ungdomsorganisationen 4H 100-årsjubileum. I samband med den nationella 4H-dagen den 15:e september väljer därför Uppsala 4H att bjuda in till en riktig familjefest i lantlig miljö på Gränby 4H-gård. Vi på Uppsalanyheter tog kontakt med två av arrangörerna för att ta reda på vad det är som gör 4H speciellt och varför just du ska fira 100-årsjubileet där!

Li Bennich-Björkman, författare och skytteansk professor i vältalighet och statskunskap vid Uppsala universitet får årets Disapris. Hon tilldelas priset för sin senaste bok där hon undersöker olika existentiella dimensioner av att leva i exil.

I helgen firades World Beard Day i Stockholm för fjärde året i rad med en storslagen skäggfest, den största i Europa. Bland vinnarna märktes bland annat Uppsalabon Tobias Lindroth som vinnare i klassen "Best Tight Beard".

Hur uppstår antibiotikaresistens? I en ny artikel i Journal of Biological Chemistry visar forskare från Uppsala universitet hur ett bakterieenzym kan lära sig att inaktivera olika antibiotikamolekyler genom att mutera.

Det råder under söndagen totalt stopp för samtliga ULs regionbussar i Uppland efter problem med chaufförernas nödlarm.