Skriv ut denna sida
Fazer Food 6 Co enda restaurangen i Segerstedthuset. (Foto: Pressbild) Fazer Food 6 Co enda restaurangen i Segerstedthuset. (Foto: Pressbild)

Första och enda restaurangen i Segerstedthuset

2017-09-04 - 21:37

I fredags hade Fazer Food&Co smygpremiär som första och enda restaurang i Segerstedtshuset, i dag måndag öppnade restaurangen "på riktigt".

 

Med reducerat pris för studenter hoppas Fazer Food & Co att konceptrestaurangen ska inspirera gästerna till att äta hälsosam och säsongsanpassad mat från olika kulturer.

 

Fazer Food & Co blir den första och enda restaurangen i Segerstedthuset, i ett pressmeddelande skriver Fazer att all mat tillagas från grunden. I det nya restaurangkonceptet ingår bland annat "Wicked Rabbit" en modul i restaurangen som endast erbjuder vegetariska maträtter.

 

Utöver detta erbjuds bland annat snabba, hälsosamma frukostalternativ som intas i restaurangen eller tas med i färdiga frukostpåsar, skriver man i en pressrelease.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För sex år sedan började Uppsalabon Firaz Anik att arrangera hälsoresor för svenska patienter till Istanbul. Svenska män och kvinnor som ville göra hårtransplantationer reste till Turkiet, nu sex år senare utvecklar Firaz verksamheten tillsammans med brodern Ferhat Anik och flyger in läkare till Sverige.

Nyårsdagen är den dag på året då Uppsalaborna äter mest pizza. En tradition som gör att pizzabeställningarna ökar med 300 procent jämfört med en vanlig söndag. Favoriten är Vesuvio, enligt en undersökning från Onlinepizza, som visar på årets mest populära pizzor.

Årets "Black Friday" är större och mer omfattande än någonsin och flera affärskedjor slår försäljningsrekord, de produkter som efterfrågats mest av uppsalaborna är teknikprodukter. Här är listan med de tio mest efterfrågade artiklarna i Uppsala.

I måndags den 4 september tillträdde Uppsala Konsert & Kongress nya konferenschef Gabriella Gullberg. Det var många sökande till tjänsten men valet föll alltså på projektledaren Gullberg som redan fanns i organisationen.

I början av augusti tar Daniel Eriksson och Anders Stenström över Restaurang Domtrappkällaren som nya krögare och de är inte några nykomlingar i Uppsalas restaurangvärld.

Just nu byggs kontorsytor om 3 000 kvm med planerad inflyttning 2018. I förlängningen planeras det för ytterligare 7 000 kvm moderna kontorslokaler med god tillgänglighet, parkering och närhet till handel och service.

Stjärnföretagaren 2016 är tävlingen som avgörs i 14 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Uppsala korats. Vinnare blev Lisa Larsson på Bröllopspodden i Uppsala – som fick motta priset när Sveriges största företagarturné och evenemanget Stjärnföretagarens 15 hemligheter besökte Uppsala.

På onsdagseftermiddagen samlades unga egna företagare på Vaksala torg för marknad med sina RS-företag (RS = Roligaste Sommarjobbet). Stämningen var mycket god trots hårda vindar som blåste in över torget.

Närmare 450 nya lägenheter kommer att byggas i Gränbystaden Uppsala, första spadtaget för satsningen togs idag vid lunchtid av bland annat kommunalrådet Erik Pelling (S).

En 54-årig man i Uppsala Kommun anmäler Hedin Bil AB till Allmänna reklamationsnämnden efter en tvist avseende en bil inköpt för 327.400 kronor.