Skriv ut denna sida
Lisa Larsson på Bröllopspodden, årets Stjärnföretagare i Uppsala. (Foto: Pressbild) Lisa Larsson på Bröllopspodden, årets Stjärnföretagare i Uppsala. (Foto: Pressbild)

Lisa på Bröllopspodden blev Stjärnföretagaren 2016 i Uppsala

2016-10-21 - 03:59

Stjärnföretagaren 2016 är tävlingen som avgörs i 14 städer i Sverige, och nu har årets vinnare i Uppsala korats. Vinnare blev Lisa Larsson på Bröllopspodden i Uppsala – som fick motta priset när Sveriges största företagarturné och evenemanget Stjärnföretagarens 15 hemligheter besökte Uppsala.

 

En stjärnföretagare är en person som bygger företaget och livet på sina egna villkor, och i tävlingen Stjärnföretagaren 2016 hyllades de företagare i Uppsala som har lyckats bygga företaget på sitt eget sätt. Företagare med annorlunda affärsmodeller, spännande sätt att jobba eller unika sätt att bemöta sina kunder. Ja, människor som helt enkelt vågar gå sin egen företagarväg.

 

Årets vinnare blev Lisa Larsson på Bröllopspodden. Från scen fick Lisa berätta om företagets framgångsfaktorer.

- Min stora passion är bröllop och jag har verkligen skapat företaget utefter det jag själv tycker är kul. Det är fantastiskt att få göra det jag tycker är roligt hela dagarna, berättade Lisa från scen.

 

Tävlingen avgörs i 14 städer varje år, och vinnaren i varje stad går till Sverigefinal i Stockholm, där Lisa nu får göra upp om titeln "Sveriges Stjärnföretagare 2016" med 13 andra lokala vinnare från hela Sverige.

- Stjärnföretagaren 2016 är tävlingen där vi hyllar företagare som vågar gå sin egen väg, och skapa företag och liv på sina egna villkor. De är Stjärnföretagare, helt enkelt, säger tävlingens grundare Gustaf Oscarson.


13 företagare var nominerade, och topp tre prisades på evenemanget. Topplistan såg ut enligt följande:

1. Lisa Larsson, Bröllopspodden

2. Jessica Hillerström, Retrolyckan

3. Nils Engvall och Andreas Glimbrant, Wasabi Web


Finalen i Stockholm avgörs den 30:e november. Tävlingen arrangeras av företagarsajten MittFöretag.com, som också arrangerade evenemanget och Sveriges största företagarturné.

 

Källa: Pressmeddelande

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För sex år sedan började Uppsalabon Firaz Anik att arrangera hälsoresor för svenska patienter till Istanbul. Svenska män och kvinnor som ville göra hårtransplantationer reste till Turkiet, nu sex år senare utvecklar Firaz verksamheten tillsammans med brodern Ferhat Anik och flyger in läkare till Sverige.

Nyårsdagen är den dag på året då Uppsalaborna äter mest pizza. En tradition som gör att pizzabeställningarna ökar med 300 procent jämfört med en vanlig söndag. Favoriten är Vesuvio, enligt en undersökning från Onlinepizza, som visar på årets mest populära pizzor.

Årets "Black Friday" är större och mer omfattande än någonsin och flera affärskedjor slår försäljningsrekord, de produkter som efterfrågats mest av uppsalaborna är teknikprodukter. Här är listan med de tio mest efterfrågade artiklarna i Uppsala.

I måndags den 4 september tillträdde Uppsala Konsert & Kongress nya konferenschef Gabriella Gullberg. Det var många sökande till tjänsten men valet föll alltså på projektledaren Gullberg som redan fanns i organisationen.

I fredags hade Fazer Food&Co smygpremiär som första och enda restaurang i Segerstedtshuset, i dag måndag öppnade restaurangen "på riktigt".

I början av augusti tar Daniel Eriksson och Anders Stenström över Restaurang Domtrappkällaren som nya krögare och de är inte några nykomlingar i Uppsalas restaurangvärld.

Just nu byggs kontorsytor om 3 000 kvm med planerad inflyttning 2018. I förlängningen planeras det för ytterligare 7 000 kvm moderna kontorslokaler med god tillgänglighet, parkering och närhet till handel och service.

På onsdagseftermiddagen samlades unga egna företagare på Vaksala torg för marknad med sina RS-företag (RS = Roligaste Sommarjobbet). Stämningen var mycket god trots hårda vindar som blåste in över torget.

Närmare 450 nya lägenheter kommer att byggas i Gränbystaden Uppsala, första spadtaget för satsningen togs idag vid lunchtid av bland annat kommunalrådet Erik Pelling (S).

En 54-årig man i Uppsala Kommun anmäler Hedin Bil AB till Allmänna reklamationsnämnden efter en tvist avseende en bil inköpt för 327.400 kronor.