Skriv ut denna sida
Uppsala Resecentrum. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Uppsala Resecentrum. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Polis och Kommun i trygghetsdialog med Uppsalabor vid Resecentrum

2017-09-18 - 23:41

På torsdagen 21 september står Uppsala kommun och polisen på Resecentrum för att samla in synpunkter och ha dialog om tryggheten och trivseln vid Uppsala Resecentrum.

 

Under hela dagen, från klockan 6.30 till 19.00, finns poliser, politiker och medarbetare från kommunen på plats på Resecentrum för att ta emot Uppsalabornas och pendlarnas tankar och synpunkter om trygghet och trivsel vid Resecentrum.

 

Uppsala kommun och polisen arbetar tillsammans för att öka tryggheten i Uppsala. I det medborgarlöfte som kommunen och polisen undertecknade 2016 ingick en rad åtgärder som skulle genomföras för att öka tryggheten på Resecentrum. Nu ska löftet förnyas och Uppsalabornas synpunkter behövs för att arbetet ska fortsätta i rätt riktning, skriver Uppsala Kommun i ett pressmeddelande.

 

Kommunalråd och ledamöter i Uppsalas brottsförebyggande råd kommer att turas om att vara på plats under hela dagen. Lokalpolisområdeschefen Jale Poljarevius finns på plats vid lunchtid och kommunstyrelsen ordförande Marlene Burwick (S) 11.00–12.00.

De Uppsalabor som inte befinner sig på Resecentrum 21 september kan lämna sina synpunkter via en webbenkät som är öppen till och med 24 september.

 

Länk till webbenkäten:

https://www.uppsala.se/organisation-och-styrning/publikationer/dialoger/tryggare-resecentrum/

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Från 1 oktober kommer fem mobila betalleverantörer att minskas till två meddelar Uppsala Parkerings AB, som upphandlat leverantörerna Parkster och SMS-park.

Lunds kommun är för tredje året i rad vinnare i SHIFT kommunranking för hållbara transporter, Uppsala som kom på åttonde plats fick dock ett hedersomnämnande i samband med prisutdelningen.

Uppsala kommun har godkänt ett program för en fullstor idrottshall vid Kvarngärdesskolan. Förslaget tar sin utgångspunkt i lokalförsörjningsplanen för idrottshallar som antogs 2016. Hallen ska tillgodose såväl skolans behov som, efter skoltid, föreningar och andra intresserade.

I augusti genomförde Uppsala kommun en skräpmätning både i park och på gata. Mätningen visar att det är mindre skräp i år än 2016. I park minskade antalet skräp per tio kvadratmeter från 3,26 till 1,03 och på gata från 7,53 till 4,93. Fimpar är fortfarande det vanligaste skräpet och kommunen planerar en kampanj för att minska antalet fimpar som kastas på marken.

I fredags slog Vipängen larm om ett misstänkt fall av legionella på vårdboendet Vipängens korttidsboende. Provsvaren från Folkhälsomyndigheten visar nu att det fanns legionella i vårdboendets vatten.

Vipängens korttidsverksamhet tar tillfälligt inte in nya vårdtagare efter att misstänkt legionellasmitta har upptäckts.

Uppsala kommun drar tillbaka den pågående upphandlingen av driften för nio äldreboenden. På grund av överklaganden och en lång juridisk process har något beslut om vilka företag som ska driva de nio äldreboendena inte kunnat fattas skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Uppsala kommun har tagit fram en ny digital lösning för att förklara kommunens budgetprocess och månad för månad visa hur pengarna används och om kommunen når sina mål. Syftet är att öka kommuninvånarnas insyn och förbättra den lokala demokratin.

Den ekonomiska prognosen efter årets första tre månader indikerar ett underskott för sex av kommunens femton nämnder. Nu vidtas åtgärder för att komma till rätta med underskotten...

Den 17 maj är inte bara Norges nationaldag utan även den internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi. För att visa att Uppsala är en öppen och inkluderande kommun som tar avstånd från all typ av diskriminering kommer Uppsala kommun förutom den norska flaggan även ha regnbågsflaggan hissad utanför Stadshuset under onsdagen 17 maj.