Skriv ut denna sida
Uppsalas bostadsmarknad mycket varierad. (Foto: Peter Bohlin) Uppsalas bostadsmarknad mycket varierad. (Foto: Peter Bohlin)

Villa- och radhuspriserna ökar i Uppsala

2014-05-16 - 08:20

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.

 

I Uppsala stad är genomsnittspriset för en villa/radhus 3 392 000 kronor vilket är en ökning med 4 procent de senaste tre månaderna. Motsvarande ökning för det senaste året är 7 procent. Det är Knivsta och Uppsala som drar upp Länets siffror, Knivstas genomsnittspris ligger på samma nivå som Uppsala stad.

 

Billigast pris i mätningen återfinns i Heby, där är genomsnittspriset för en villa/radhus 1 165 000 kronor, även Älvkarleby och Tierp ligger i dom nivåerna.

- Uppsala län har en mycket varierad bostadsmarknad som också återspeglas i statistiken. I Heby och Älvkarleby får du tre gånger mer bostad för pengarna än vad du får i Uppsala och Knivsta som drar upp genomsnittspriset för länet, säger Claudia Wörmann, Analyschef Svenska Mäklarhuset.

 

Genomsnittspriset för Uppsala Län är 2 576 000 kronor

 

Kommun

Genomsnittligt pris  

Utveckling  3 månader

Utveckling 12 månader

Uppsala län

2 576 000

1 %

4 %

Tierp

1 196 000

F

10%

Uppsala

3 392 000

4 %

7 %

Håbo

2 532 000

5 %

6 %

Enköping

2 282 000

4 %

2 %

Östhammar

1 781 000

F

F

Heby

1 165 000

F

F

Knivsta

3 373 000

F

F

Älvkarleby

1 117 000

F

F

Källa: Svensk Mäklarstatistik. F betyder att för få försäljningar skett.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

TV4 tog på onsdagen det historiska beslutet att lägga ner alla sina lokala nyhetssändningar, redan om två månader släcks bland annat TV4 Uppland ner.