Fel
  • JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 985
Skriv ut denna sida
Uppsalaborna är missnöjda med sin kostnader (Foto: Uppsala Kommun) Uppsalaborna är missnöjda med sin kostnader (Foto: Uppsala Kommun)

Uppsalabor missnöjda med kostnader för kommunikation

2013-01-09 - 06:55

Enligt en stor operatörsoberoende undersökning, genomförd av mobiloperatören 3, är Uppsalaborna bland de mest kritiska till kostnaderna för kommunikation.

För 40 procent av svenskarna är den totala kommunikationsutgiften mellan 300 till 599 kronor per månad. I det ingår mobiltelefoni, fast telefoni, fast internetuppkoppling, mobilt bredband, mobilsurf och andra tjänster som appar. Sju procent lägger mindre än 99 kronor, 24 procent lägger mellan 99 och 299 kronor, 15 procent lägger 600 till 799 kronor och 13 procent har 800 till 1499 i totala kommunikationsutgifter.

Mer än hälften av de tillfrågade, 55 procent, anser att deras utgifter för kommunikation är rimlig. En fjärdedel, 26 procent, anser att deras utgifter är låga medan 19 procent menar att de är för höga. Bland de minst nöjda är Uppsalaborna där hela 30 procent anser att de betalar för mycket för kommunikation. Det beror dock inte på stadens studenter då den gruppen är en av de grupper som i minst utsträckning anser att deras utgifter är för höga.

När det kommer till mobiltelefonen lägger 84 procent av svenskarna maximalt 399 kronor i månaden. Av dessa spenderar 27 procent under 99 kronor i månaden och 15 procent spenderar mellan 400 och 999 kronor. Det finns två grupper som skiljer sig något från mängden och det är särbos och skåningar. Särbos utgifter för mobiltelefoni är högre än för singlar och sambos. Boende i Skåne är de som har lägst räkningar för mobiltelefoni och mobilt bredband i landet.

 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.