Skriv ut denna sida

Pelle Svanslös hus stänger

2013-08-19 - 16:35

Populära Pelle Svanslös hus tvingas att stänga, anledningen uppges vara att man inte får ekonomin att gå ihop.

 

På söndag stängs Pelle Svanslös hus, om det är för gott eller om det återuppstår i en annan lokal framöver är oklart. Orsaken till beslutet är att hyran har gått upp kraftigt, samtidigt har ägarna Sagogränd svårt att få sin ekonomi att gå ihop.

 

- Under det senaste året har vi kunnat glädjas åt att omsättningen ökat och att resultatet förbättras. Men trots det tvingas vi konstatera att förlusterna fortfarande är alldeles för stora. Dessutom har vi fått en rejäl höjning av hyran som gör det omöjligt att fortsätta verksamheten i nuvarande lokaler”, säger Lars-Olof Naessén ordförande i styrelsen för Sagogränd AB som driver verksamheten i Pellehuset.

 

Pelle Svanslös hus invigdes den 12 juni 2004 och har varit en plats för lek och bus för de små barnen. Man har erbjudit besökarna verskamheter som barnkalas, Café och särskilda visningar för förskolor som kunnat se teater om Pelle Svanslös.

 

- Vi hoppas på sikt kunna hitta lämpliga lokaler som gör att vi kan erbjuda en varierande verksamhet av hög kvalitet och som kan ta emot tillräckligt många besökare. Men tillsvidare får Pelle och hans vänner ge sig ut på luffen, säger Emma Karlsson som är verksamhetsansvarig i Pellehuset.

 

Den 25 augusti är sista öppetdagen för verksamheten.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet konkurser i Uppsala län har hittills i år minskat med drygt 3 procent jämfört med samma period förra året. Det visar statistik från kreditupplysningsföretaget Syna.

Årsprognosen för Akademiska sjukhuset visar fortsatt på ett underskott på 375 miljoner kronor, prognosen är däremed oförändrad mot prognosen i februari.

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit.

Den tidigare spelaren i Uppsala Basket Stefan Grundberg fick avslag på sin ansökan om A-kassa mellan säsongerna. Nu tar Högsta förvaltningsdomstolen upp frågan till en vägledande prövning.

Totalt 432 deltidsbrandmän fördelade på 25 orter i Uppsala län har varslat om strejk för bättre villkor, förhandlingarna återupptas idag måndag.

Just nu väntar många uppsalabor på skatteåterbäringen, då slår bedragare till och skickar ut ett bluffmejl som ser ut att komma från Skatteverket.

Konkurserna inom svenskt näringsliv fortsätter att minska och i februari sjönk antalet konkurser med hela 13 procent. Men i Uppsala län är trenden den motsatta, där ökade antalet konkurser  med 133 procent.

Uppsalahem och Studentstaden fortsätter att uppvisa mycket goda ekonomiska resultat. Under tre år i rad har Uppsalahems årliga hyreshöjningar gradvis minskat.

27 procent tror att bostadsmarknaden kommer att påverkas av regeringskrisen och det stundande extravalet.

Färska siffror från Svensk Mäklarstatistik visar att villa- och radhuspriserna i genomsnitt stigit med 1 procent de senaste tre månaderna samt med 4 procent senaste året i Uppsala län.