Skriv ut denna sida
En personbil i Gränby besköts på måndagseftermiddagen, flera personer gripna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En personbil i Gränby besköts på måndagseftermiddagen, flera personer gripna. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Flera gripna efter skottlossning i Gränby

2020-07-20 - 22:26

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

 

Det var i eftermiddagstrafiken som en eller flera personer ska ha skjutit mot en bil i närheten av bensinmacken Circle K i området vid "fyra mackarna" i Gränby. En stor polisinsats dirigerades till platsen och området spärrades av.

 

Ett vittne som satt i en buss säger till unt.se att bilen som stod framför bussen som han befann sig i skulle ha varit måltavlan för attacken. 

- Det kliver fram en kille från Circle K-området och skjuter ett skott som jag tror går mot vindrutan, men det är definitivt riktat mot bilen i alla fall. Ett par sekunder senare skjuter han tre snabba skott och kliver sedan tillbaka, säger vittnet till Uppsala Nya Tidning.


Föraren i bilen ska sedan ha backat undan från platsen i våldsam fart och enligt uppgifter ska ingen person ha rapporterats skadad i samband med beskjutningen.

 

Ett annat vittne som befann sig vid bensinmacken strax innan skottlossningen säger till SVT-nyheter att han hört fem knallar tätt efter varandra och toio sekunder senare sett två personer springa snabbt därifrån.

 

Efter några timmars spanings- och utredningsarbete meddelar polisen att man har gripit flera personer och kommer att upprätta en anmälan om försök till mord och grovt vapenbrott, man är dock förtegen om hur många personer som har gripits.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.