Skriv ut denna sida
Den man som hittades knivhuggen i centrala Uppsala i helgen har avlidit. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Den man som hittades knivhuggen i centrala Uppsala i helgen har avlidit. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Knivhuggen man i Uppsala har avlidit

2020-05-19 - 02:52

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

 

Det var vid 02:42 natten mot lördagen som polisen påträffade en knivhuggen man i 20-årsåldern på Slottsgränd i Uppsala. Mannen fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset där man bedömde mannens skador som allvarliga.

 

På lördagens morgon gick polisen ut och informerade att man hade gripit fyra män i samma ålder som offret, senare under dagen anhölls de fyra misstänkta för försök till mord. Den skadade mannen vårdades på Akademiska sjukhuset med livshotande skador.

 

Under måndagen avled mannen av sina skador och brottet utreds nu som mord. Tre av de fyra anhållna männen försattes under måndagen på fri fot men en fjärde misstänkt, en 20-årig man sitter fortfarande anhållen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.