Skriv ut denna sida
En sportbilsförare jagades av polis i uppemot 200 km/h. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En sportbilsförare jagades av polis i uppemot 200 km/h. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Förare blev av med körkortet efter polisjakt i 200 km/h

2020-04-24 - 20:48

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

 

Det var vid avfart Uppsala Norra som en bilförare uppmättes köra 160 km/h i riktning norrut i en sportbil. Ett efterföljande inleddes med två patruller uppger Polisen i region Mitt på sin hemsida.

 

De två efterföljande patrullerna hade problem att komma ikapp trots att man körde i cirka 200 km/h. Först när andra bilar hamnar i vägen för sportbilsföraren stannade han, stoppet skedde i höjd med Husby tre mil norr om Uppsala.

 

Föraren var en man i 25-årsåldern som bötfälldes samt att hans körkort belsagtogs på plats.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under polisjakt, polis, sportbil, e4, husby, uppsala

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.