Skriv ut denna sida
Här startade branden på Kristallen i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Här startade branden på Kristallen i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Misstänkt mordbrand i kontorshotellet Kristallen

2020-01-06 - 00:30

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

 

Det var klockan 20:08 på söndagkvällen som automatlarmet gick på kontorshotellet Kristallen på Axel Johanssons gata i Uppsala. När räddningstjänsten anlände brann det på på en lastkaj där det bland annat står skräpcontainer uppställd och på insidan ett soprum.

 

Larmet ska enligt polisen ha inkommit klockan 20:08 men enligt uppgift i Uppsala Nya Tidning ska SOS inte ha fått larmet förrän elva minuter senare.

 

Kristallen är ett stort kontorshotell med många olika företag, i lokalerna huserar även Polisens regionala ledningscentral. Där branden började finns en restaurang samt ett soprum och vid kajen continers för brännbart avfall.

 

Fem brandstationer kallades till platsen och vid 21:30 var branden släckt, efterarbete med bland annat kontroll av ventilationsutrymmen beräknas pågå fram till 02:00. Det finns enligt polisen ingen naturlig brandorsak och anmälan om grov mordbrand är upprättad.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.