Skriv ut denna sida
En av de skjutna männen i Stenhagen har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En av de skjutna männen i Stenhagen har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

En av de skottskadade har avlidit

2019-12-16 - 08:08

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

 

Det var vid 23:31 som polisen larmades om en pågående skottlossning i Stenhagen, när polisen kom till platsen anträffades två allvarligt skadade män. De skadade männen är i 20- och 25-årsåldern.

 

De två männen fördes till Akademiska sjukhuset med ambulans och nu på morgonen meddelas att den äldre av de två männen har avlidit av sina skador. Den yngre av de två männen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

 

Anhöriga har underrättats, polis har arbetat intensivt under natten med flera patruller för att säka gärningsmän och säkra spår. Nu på morgonen har dock avspärrningen på platsen för skjutningen tagits bort. Ingen gärningsperson hade vid 07-tiden gripits för skjutningen.

 

Polisen meddelar att en utredningsorganisation är ihopsatt för att arbeta med ärendet under dagen och framåt. Enligt polisen har den här händelsen kopplingar till den nationella särskilda händelsen Rimfrost.

 

Rimfrost stab kommer att ha ett extrainsatt möte under dagen med anledning av händelsen i Stenhagen meddelar polismyndigheten på sin hemsida.

 

Rimfrost = Polisen särskilda operation relaterad till svenskt gängvåld.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.