Skriv ut denna sida
En man i 20-årsåldern har knivskurits i centrala Uppsala. (Foto: Privat) En man i 20-årsåldern har knivskurits i centrala Uppsala. (Foto: Privat)

Man knivskuren i centrala Uppsala *uppdaterad*

2019-07-12 - 23:30

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

 

Det var vid 22:30 som polisen fick larm om ett bråk i närheten av korsningen vid Burger King på St: Persgatan och Dragarbrunnsgatan.

 

Ett vittne som befinner sig i närheten berättar för Uppsalanyheter att flera ambulanser och polisbilar är på plats och att delar av St. Persgatan och Dragarbrunnsgatan är avspärrade.

- Jag såg flera motorcyklister vid platsen strax innan poliserna kom till platsen säger personen på plats till Uppsalanyheter, möjligen kan det ha varit ett mc-gäng menar vittnet.

 

Den man i 20-årsåldern som knivskurits skall ha varit kontaktbar under färden till sjukhus. Polisen har ingen ingen misstänkt eller gripen för gärningen vid 23,30-tiden.

Uppdatering: Vid 23,48 har en person gripits för misstänkt för brottet. Den gripne skall vara i 20-årsåldern och passat in på signalementet av förövaren, uppger unt.se

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.