Skriv ut denna sida
Flera skottlossningar skall ha ägt rum i Uppsala natten mot onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Flera skottlossningar skall ha ägt rum i Uppsala natten mot onsdag. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Skottlossningar i Stenhagen och Kvarngärdet

2019-06-26 - 01:53

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

 

Det var vid 23,34 som polisen i Uppsala län mottog flera samtal om skottlossning i Stenhagen i Uppsala. På plats konstaterade polis att någon har avfyrat ett vapen och vittnen på platsen har sett flera fordon lämnat platsen.

 

Enligt polisens hemsida har flera tomhylsor hittats och ett skott ska även ha gått in i en lägenhet i närheten av brottsplatsen.

- I den aktuella lägenheten har ett skott gått in genom en fönsterruta till ett sovrum och rikochetterat in i en garderob. Personerna som bor på adressen befann sig i ett annat rum och skadades ej fysiskt, skriver polisen på sin hemsida.

 

Klockan 00:08 fick polisen in nya samtal om skottlossning, denna gång från stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala. Platsen för den andra skjutningen skall vara Kantorsgatan men där har man inte kunnat säkra att någon skjutning ska ha ägt rum.

 

Polisen har bland annat tagit en bil i beslag, det fanns enligt uppgift många vittnen till skjutningen i Stenhagen. Ett flertal personer har kontrollerats och förhörts, och en polishelikopter deltar i sökandet efter gärningsmän. Det är strax före 02.00 okänt om någon person har skadats i samband med skjutningarna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.