Skriv ut denna sida
Flera polispatruller kallades till Gränby efter en detonation. (Foto: Privat) Flera polispatruller kallades till Gränby efter en detonation. (Foto: Privat)

Bomb detonerade i Gränby "såg tre unga grabbar lämna platsen"

2019-06-13 - 21:08

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

 

En boende i området säger till Uppsalanyheter att det hördes en jäkla smäll, fönster och hela lägenheten skakade. Polisen bekräftar att det har skett en explosion som man har lokaliserat till en hage i anslutning till Gränbystaden.

 

64324265 462716004288099 7593828236065243136 n

Platsen för sprängningen spärrades av. (Foto: Privat)

 

En person som Uppsalanyheter har pratat med befinner sig i området och bekräftar att det på platsen för explosionen är det ett stort hål i marken.

 

Enligt uppgifter på plats skall en person ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen för detonationen.

- Tre unga grabbar gick snabbt därifrån efter smällen, nån hade ropat på dem men de hörde ingen hade de svarat och gick snabbt vidare, uppger en uppgiftslämnare till Uppsalanyheter.

 

Vid 21:45 meddelade Polisen i Uppsala län via sin hemsida att brottsplatsen är avspärrad i väntan på tekniker. I nuläget är ingen misstänkt person anträffad uppger man vidare. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.