Skriv ut denna sida
Flera polispatruller kallades till Gränby efter en detonation. (Foto: Privat) Flera polispatruller kallades till Gränby efter en detonation. (Foto: Privat)

Bomb detonerade i Gränby "såg tre unga grabbar lämna platsen"

2019-06-13 - 21:08

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

 

En boende i området säger till Uppsalanyheter att det hördes en jäkla smäll, fönster och hela lägenheten skakade. Polisen bekräftar att det har skett en explosion som man har lokaliserat till en hage i anslutning till Gränbystaden.

 

64324265 462716004288099 7593828236065243136 n

Platsen för sprängningen spärrades av. (Foto: Privat)

 

En person som Uppsalanyheter har pratat med befinner sig i området och bekräftar att det på platsen för explosionen är det ett stort hål i marken.

 

Enligt uppgifter på plats skall en person ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen för detonationen.

- Tre unga grabbar gick snabbt därifrån efter smällen, nån hade ropat på dem men de hörde ingen hade de svarat och gick snabbt vidare, uppger en uppgiftslämnare till Uppsalanyheter.

 

Vid 21:45 meddelade Polisen i Uppsala län via sin hemsida att brottsplatsen är avspärrad i väntan på tekniker. I nuläget är ingen misstänkt person anträffad uppger man vidare. Brottsrubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.