Skriv ut denna sida
En man sköts till döds i Slavsta på lördagskvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En man sköts till döds i Slavsta på lördagskvällen. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Man skjuten till döds i Slavsta

2019-02-17 - 00:46

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

 

Ett stort antal polispatruller beordrades till stadsdelen Slavsta sedan man fått in flera larm om skottlossning. Inledningsvis kommenterade polisen i Uppsala län att det var ett grovt brott som hade begåtts men lämnad inga ytterligare kommentarer.

 

På platsen hade man anträffat en svårt skottskadad man i 60-års åldern som fördes till Akademiska sjukhuset med ambulans. På sjukhuset dödförklarades mannen och en förundersökning om mord har inletts. Utredningsåtgärder har inletts meddelar Polisen i Uppsala län på sin hemsida.

 

Polisen söker efter gärningsmannen bland annat med helikopter, anhöriga till den avlidne är underrättade.

 

Uppdatering 02:13
Polisen meddelar via sin hemsida att man jobbar vidare med diverse utredningsåtgärder såsom vittnesförhör och teknisk undersökning av brottsplatsen.

 

Enligt uppgift skall mannen ha skjutits utomhus och vittnen skall ha sett en mörk bil lämna platsen. Ingen person var vid 02:13 gripen eller frihetsberövad uppger polisen i region mitt.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.