Skriv ut denna sida
Polisen spärrade av delar av Gottsunda Centrum, bilden är från ett annat tillfälle. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polisen spärrade av delar av Gottsunda Centrum, bilden är från ett annat tillfälle. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Skjutning i Gottsunda "plötsligt drogs en pistol, det är riktigt kaos"

2018-12-01 - 01:25

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

 

Det var klockan 17.53 som polisen fick in första larmet om att man hört kraftiga smällar inne i köpcentrumet, flera enheter sändes till platsen men man har inte hittat någon skadad person.

 

Enligt uppgifter skall det ha varit kaos inne på köpcentrumet och folk sprang åt alla möjliga håll. En privatperson som hamnade mitt i kaoset tog skydd i väntan på att kunna ta sig ut till bilen:

- Jag hamnade mitt i ett gäng med 50-tal grabbar som springer kors och tvärs här och plötsligt drog en pistol, det är riktigt kaos.

 

Händelsen utreds som mordförsök och grovt vapenbrott, uppger polisen på sin hemsida. Ett området kring centrum spärrades av för teknisk undersökning.

 

Många vittnen fanns på plats och polisen genomför förhör med dessa under fredagskvällen, det finns inga uppgifter om någon är misstänkt för skjutningen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.