Skriv ut denna sida
En byggnad spärrades av efter en skottlossning in i en lägenhet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En byggnad spärrades av efter en skottlossning in i en lägenhet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Skottlossning mot lägenhet i Svartbäcken

2018-11-07 - 00:17

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

 

Det var vid 21:25 som polisen fick larm om en skottlossning på Idrottsgatan i stadsdelen Svartbäcken. Skott har avlossats mot en lägenhet där ett äldre par befann sig, polisen har hittat kulor och tomhylsor på platsen och spärrade inledningsvis av ett stort område kring brottsplatsen.

 

Under arbetet med att säkra spår och höra vittnen spärrades byggnaden av helt och inga fick varken lämna eller gå in i byggnaden. Polisen utreder om det finns någon hotbild mot personerna som bor i den aktuella lägenheten.

 

Ingen person ska ha skadats vid skjutningen, och ingen misstänkt hade gripits vid midnatt. Händelsen utreds som mordförsök.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.