Skriv ut denna sida
En av de två skottskadade personerna har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En av de två skottskadade personerna har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

En person död efter skottlossning i Gränby

2018-11-02 - 23:24

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

 

Det var vid 21:38 som polisen fick larm om skottlossning i Gränby, det var flera personer som ringde in och när polisen kom till platsen hittade man två personer som var skjutna.

 

Vid 22:18 rapporterade polisen att två personer hittats skadade i samband med händelsen och förda till sjukhus, en av de två med allvarliga skador. Vid 23:50 meddelade polisen att man har inlett en förundersökning på försök till mord, en brottsrubriceng som ändrades femton minuter senare till mord och försök till mord. En av de skadade männen som fördes till sjukhus har avlidit av sina skador och anhöriga har underrättats.

 

Polisen meddelar att man i nuläget inte kommer att lämna fler uppgifter i ärendet.

 

Uppdatering från polisen klockan 01:05

"Under natten kommer polis att hålla förhör med vittnen. Sammanställa alla uppgifter man har fått in om händelsen. Tekniker kommer att undersöka brottsplatsen och målsägaren som utsattes för ett försök till mord kommer att höras så snart det kan ske"

 

Det finns ingen gripen för brottet, uppger man vidare på polisens hemsida. 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.