Skriv ut denna sida
En av de två skottskadade personerna har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En av de två skottskadade personerna har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

En person död efter skottlossning i Gränby

2018-11-02 - 23:24

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

 

Det var vid 21:38 som polisen fick larm om skottlossning i Gränby, det var flera personer som ringde in och när polisen kom till platsen hittade man två personer som var skjutna.

 

Vid 22:18 rapporterade polisen att två personer hittats skadade i samband med händelsen och förda till sjukhus, en av de två med allvarliga skador. Vid 23:50 meddelade polisen att man har inlett en förundersökning på försök till mord, en brottsrubriceng som ändrades femton minuter senare till mord och försök till mord. En av de skadade männen som fördes till sjukhus har avlidit av sina skador och anhöriga har underrättats.

 

Polisen meddelar att man i nuläget inte kommer att lämna fler uppgifter i ärendet.

 

Uppdatering från polisen klockan 01:05

"Under natten kommer polis att hålla förhör med vittnen. Sammanställa alla uppgifter man har fått in om händelsen. Tekniker kommer att undersöka brottsplatsen och målsägaren som utsattes för ett försök till mord kommer att höras så snart det kan ske"

 

Det finns ingen gripen för brottet, uppger man vidare på polisens hemsida. 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.