Skriv ut denna sida
En av de två skottskadade personerna har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) En av de två skottskadade personerna har avlidit av sina skador. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

En person död efter skottlossning i Gränby

2018-11-02 - 23:24

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

 

Det var vid 21:38 som polisen fick larm om skottlossning i Gränby, det var flera personer som ringde in och när polisen kom till platsen hittade man två personer som var skjutna.

 

Vid 22:18 rapporterade polisen att två personer hittats skadade i samband med händelsen och förda till sjukhus, en av de två med allvarliga skador. Vid 23:50 meddelade polisen att man har inlett en förundersökning på försök till mord, en brottsrubriceng som ändrades femton minuter senare till mord och försök till mord. En av de skadade männen som fördes till sjukhus har avlidit av sina skador och anhöriga har underrättats.

 

Polisen meddelar att man i nuläget inte kommer att lämna fler uppgifter i ärendet.

 

Uppdatering från polisen klockan 01:05

"Under natten kommer polis att hålla förhör med vittnen. Sammanställa alla uppgifter man har fått in om händelsen. Tekniker kommer att undersöka brottsplatsen och målsägaren som utsattes för ett försök till mord kommer att höras så snart det kan ske"

 

Det finns ingen gripen för brottet, uppger man vidare på polisens hemsida. 

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.