Skriv ut denna sida
Två personer har förts till sjukhus efter skottlossning i Gränby. (Foto: Peter bohlin, arkivbild) Två personer har förts till sjukhus efter skottlossning i Gränby. (Foto: Peter bohlin, arkivbild)

Flera skadade i skottlossning i Gränby

2018-11-02 - 21:41

Flera personer ringde vid 21:38 till Polisen sedan man hört skottlossning på Levertinsgatan i Uppsala, när polis och ambulans kom till platsen ska man ha hittat två skadade personer som fördes till sjukhus.

 

Enligt polisen i Uppsala län tog man emot flera samtal vid 21:38 från Gränbyområdet där vittnen uppgav att det skjuts. En halvtimme senare finns flera patruller på plats samt flera ambulanser och tar bland annat hand om två skadade personer som förs till sjukhus med ambulans.

 

Flera medier rapporterar om att det skall ha förekommit bråk i området mellan flera personer.

- Två personer är skadade och förda från platsen med ambulans. Skadeläget på dessa två kan jag inte gå in på, säger polisen presstalepserson Pelle Nellberg till Aftonbladet.

 

Enligt uppgifter är det många polisbilar som arbetar i området där även ett stort område skall vara avspärrat och polishundar spårar efter gärningsmän. Ingen har vid 22:45 ännu gripits för skjutningen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.