Skriv ut denna sida
Polis kallades till IKEA-parkeringen efter hot mot väktare. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polis kallades till IKEA-parkeringen efter hot mot väktare. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Väktare skadad efter hot med machete

2018-09-05 - 02:02

En väktare på IKEA i Uppsala skadade ett finger i samband med en konflikt på IKEA-parkeringen, gärningsmännen eftersöks nu av polisen.

 

Det var på tisdageftermiddagen som polis kallades till IKEA i Uppsala. En väktare hade hamnat i konflikt med några personer i en bil i samband med en trafiksituation, uppger polisen i Uppsala län på sin hemsida.

 

I samband med konflikten hotades väktaren med en machete samt ett vapanliknande föremål innan gärningsmännen försvann mot Citygross och därefter i okänd riktning.

 

Väktare skadade en fingertopp i samband med händelsen men är inte allvarligt skadad. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel samt våld mot tjänsteman.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.