Skriv ut denna sida
Polis kallades till IKEA-parkeringen efter hot mot väktare. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polis kallades till IKEA-parkeringen efter hot mot väktare. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Väktare skadad efter hot med machete

2018-09-05 - 02:02

En väktare på IKEA i Uppsala skadade ett finger i samband med en konflikt på IKEA-parkeringen, gärningsmännen eftersöks nu av polisen.

 

Det var på tisdageftermiddagen som polis kallades till IKEA i Uppsala. En väktare hade hamnat i konflikt med några personer i en bil i samband med en trafiksituation, uppger polisen i Uppsala län på sin hemsida.

 

I samband med konflikten hotades väktaren med en machete samt ett vapanliknande föremål innan gärningsmännen försvann mot Citygross och därefter i okänd riktning.

 

Väktare skadade en fingertopp i samband med händelsen men är inte allvarligt skadad. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel samt våld mot tjänsteman.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.