Skriv ut denna sida
Polis kallades till IKEA-parkeringen efter hot mot väktare. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polis kallades till IKEA-parkeringen efter hot mot väktare. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Väktare skadad efter hot med machete

2018-09-05 - 02:02

En väktare på IKEA i Uppsala skadade ett finger i samband med en konflikt på IKEA-parkeringen, gärningsmännen eftersöks nu av polisen.

 

Det var på tisdageftermiddagen som polis kallades till IKEA i Uppsala. En väktare hade hamnat i konflikt med några personer i en bil i samband med en trafiksituation, uppger polisen i Uppsala län på sin hemsida.

 

I samband med konflikten hotades väktaren med en machete samt ett vapanliknande föremål innan gärningsmännen försvann mot Citygross och därefter i okänd riktning.

 

Väktare skadade en fingertopp i samband med händelsen men är inte allvarligt skadad. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel samt våld mot tjänsteman.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

Flera personer ringde vid 21:38 till Polisen sedan man hört skottlossning på Levertinsgatan i Uppsala, när polis och ambulans kom till platsen ska man ha hittat två skadade personer som fördes till sjukhus.

Två män varav minst en enligt uppgift ska ha varit beväpnad med pistol rånade strax före klockan Subway på Fyrislundsgatan i Uppsala.