Skriv ut denna sida
Flera bilar sattes i brand på Kvarntorget i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Flera bilar sattes i brand på Kvarntorget i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sex bilar och en lastbil i brand på Kvarntorget

2018-08-22 - 00:35

Sju fordon varav en lätt lastbil sattes under tisdagskvällen i brand på Kvarntorget i Uppsala. I samband med bränderna ska ett ungdomsgäng ha setts fly från platsen.

 

Vid 22:45 kom det första av två larm in till polisen, det var en bil som hade antänts på en parkeringsplats på Kvarntorget i Uppsala. När räddningstjänsten kom till platsen stod sex bilar i brand och en lätt lastbil.

 

Räddningstjänsten kunde snabbt få bränderna under kontroll och någon fara för närliggande bebyggelser förelåg inte. Flera andra parkerade bilar skadades i samband med bränderna, det rör sig om rökskador och glasrutor som gått sönder.

 

Enligt vittnen skall flera ungdomar ha setts lämnat platsen på cykel i samband med att bränderna startat.

 

Drygt en timme efter larmet om bränderna på Kvarntorget kom ett nytt larm om en bilbrand i stadsdelen Nyby, endast två kilometer från Kvarntorget. Polisen utesluter inte att det finns ett samband.

 

Händelserna utreds som skadegörelse genom brand, ingen var vid 00:30 misstänkt eller gripen för bränderna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.