Skriv ut denna sida
Flera bilar sattes i brand på Kvarntorget i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Flera bilar sattes i brand på Kvarntorget i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Sex bilar och en lastbil i brand på Kvarntorget

2018-08-22 - 00:35

Sju fordon varav en lätt lastbil sattes under tisdagskvällen i brand på Kvarntorget i Uppsala. I samband med bränderna ska ett ungdomsgäng ha setts fly från platsen.

 

Vid 22:45 kom det första av två larm in till polisen, det var en bil som hade antänts på en parkeringsplats på Kvarntorget i Uppsala. När räddningstjänsten kom till platsen stod sex bilar i brand och en lätt lastbil.

 

Räddningstjänsten kunde snabbt få bränderna under kontroll och någon fara för närliggande bebyggelser förelåg inte. Flera andra parkerade bilar skadades i samband med bränderna, det rör sig om rökskador och glasrutor som gått sönder.

 

Enligt vittnen skall flera ungdomar ha setts lämnat platsen på cykel i samband med att bränderna startat.

 

Drygt en timme efter larmet om bränderna på Kvarntorget kom ett nytt larm om en bilbrand i stadsdelen Nyby, endast två kilometer från Kvarntorget. Polisen utesluter inte att det finns ett samband.

 

Händelserna utreds som skadegörelse genom brand, ingen var vid 00:30 misstänkt eller gripen för bränderna.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.

Tre kroppar hittades i en brinnande bil i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta under torsdagskvällen, det var under släckningsarbetet som räddningstjänsten upptäckte de tre kropparna.