Skriv ut denna sida
Två män har skottskadats på en pizzeria i Flogsta. (Foto: Peter Bohlin) Två män har skottskadats på en pizzeria i Flogsta. (Foto: Peter Bohlin)

Uppdaterad: Två män skottskadade på Flogstapizzeria

2018-01-12 - 22:40

Ett massivt polispådrag pågår i Flogsta sedan tv å män skottskadats inne på en pizzeria i Flogsta under fredagskvällen.

 

Polisen larmades strax före 21.00 på fredagskvällen till en pizzeria i Flogsta där två män har skjutits, när Uppsalanyheter kommer till platsen vid 22-tiden pågår en omfattande polisverksamhet i området.

 

Ett tiotal polispatruller är på platsen och en polishelikopter hovrar i området samtidigt har man spärrat av pizzerian samt ett område utanför ett närliggande parkeringsgarage.

 

Två män är skadade men det är oklart hur svårt i nuläget, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl på Uppsalapolisen till SVT Nyheter Uppsala. Minst en av de två är förd till sjukhus i ambulans, den andra kan ha förts dit av en privatperson fortsätter Marcus Svensson.

 

Enligt nya uppgifter ska gärningsmannen ha varit inne på pizzerian och rekat för att sedan komma tillbaka cirka tio minuter senare för att skjuta två personer som var gäster inne på pizzerian, de två skjutna ska inte ha känt varandra.

 

Polisen letar efter gärningsmannen med ett stort antal polispatruller samt en polishelikopter, ingen gärningsman var gripen vid midnatt, uppger polisen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.