Skriv ut denna sida
En bostadslänga på Sparrisgatan brann på torsdagen. (Foto: Privat) En bostadslänga på Sparrisgatan brann på torsdagen. (Foto: Privat)

Bostadslänga totalförstörd i brand

2017-10-06 - 00:37

På torsdagseftermiddagen utbröt en brand i en bostadslänga på Sparrisgatan i Uppsala. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden övertänd.

 

Det var vid 16:30 som larmet kom till räddningstjänsten, en bostadslänga stod i brand och öppna lågor slog ut från taket. Byggnaden har tidigare använts inom psykiatriska verksamheten i Uppsala, var obebodd.

 

Flera brandstationer arbetade med att begränsa elden, och man arbetade endast med att undvika spridning av branden då byggnaden skulle rivas. Röken från branden syndes över stora delar av södra delen av Uppsala och spreds över bostadsområdet i Årsta.

 

Vid 22-tiden var räddningspersonal från två stationer kvar på platsen och arbetade med släckningsarbetet som enligt polisen kommer att pågå in på natten. Någon person tycks inte ha skadadts i samband med branden, uppger polisen i Uppsala län.

 

Teknisk undersökning kommer att ske under fredagen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.