Skriv ut denna sida
Café Gula Villan utsattes för inbrott under onsdagsnatten. (Foto: Peter Bohlin) Café Gula Villan utsattes för inbrott under onsdagsnatten. (Foto: Peter Bohlin)

Caféinbrott och Brandmän fick polisbeskydd

2016-06-09 - 13:44

Kravallpolis tvingades skydda räddningstjänsten mot stenkastare när man skulle släcka brinnande mopeder i Stenhagen, även polisen möttes av stenkastning.

 

Någon gång under natten mellan onsdag och torsdag drabbades café Gula Villan för inbrott, enligt polisen i Uppsala län ska tjuvarna ha kommit över växelkassan och eventuellt också några nycklar.

 

Tjuvarna hade tagit sig in genom att krossa en ruta på baksidan av byggnaden, det är en i raden av inbrott som Gula Villan har drabbats av på senare tid.

 

Natten mot torsdagen har ungdomar i Stenhagen satt en bil och två mopeder i brand. När räddningstjänsten kom till platsen möttes man av stenkastande ungdomar och kunde inte påbörja släckningsarbetet.

 

Kravallpolis kallades till platsen för att skydda brandmännen som kunde slutföra släckningsarbetet, även polisen utsattes för stenkastningen. Bland annat har en radiobil fått rutan krossad, en polisman i bilen klarade sig mirakulöst från att skadas.

 

Enligt uppgift ska det röra sig om ett trettiotal ungdomar där flera har kastat stenar i samma storlek som kullerstenar mot polis och brandmän.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.